Niet kunnen poepen op vakantie

Heb jij ook moeite met poepen op vakantie? Last van obstipatie dus? 

Om het beestje maar even bij de naam te noemen. Je bent niet de enige!

Vervelend is het wel als een paar dagen niet kunt poepen! Je voelt je vol en misschien doet je buik wel pijn. Dit jaar vast beter met onderstaande tips! 

Maak er eventueel een foto van voor op je telefoon, dan kun je het nog even terug lezen!

  • Op vakantie eet je vaak even anders dan thuis. Dat geeft niet, maar zorg ervoor dat je ook groenten en fruit blijft eten. Deze vezels helpen om je ontlasting zacht te houden en dan komt het er wat gemakkelijker uit. 
  • Drink genoeg water! Koop wat flessen bronwater en neem een (gevulde) dopper mee. Vooral als het heel warm is, verlies je meer vocht. Ook vocht is nodig om de ontlasting soepel te houden.
  • Ga je met de auto op vakantie? Neem eventueel een opvouwbaar krukje mee zodat je een goede houding hebt op de w.c. met poepen. Zoek op vakantie desnoods iets om je voeten op te zetten.
  • Deze heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar laat me weten of het helpt! Het schijnt te helpen om iedere keer dat je moet poepen hetzelfde beeld op te roepen. Bijvoorbeeld van een kip die een ei legt. Dit kan helpen om te ontspannen op een vreemde w.c. 
  • Voor wat extra hulp kun je ook vezels meenemen. Bijvoorbeeld de vezels van de guarboon. Deze lossen helemaal op in een glas water en hebben bijna geen smaak. Drink wel voldoende!

Je kunt ze hier bestellen én gebruik je de kortingscode voedingsadvies15 
bij het afrekenen dan krijg je 15% korting!

Ik wens je een hele fijne vakantie!