Balanstraject Volwassen

Klachten aanpakken vanuit de oorzaak

Lichamelijke klachten?

Als je dit leest heb je waarschijnlijk te maken met lichamelijke klachten. Wanneer je klachten hebt, betekent dat altijd dat je lichaam in onbalans is.

Daarbij maakt het eigenlijk niet uit of dit nu darmklachten zijn of hormonale klachten, eetbuien of huidklachten. Het is altijd een uiting van onbalans. Bij iedereen uit zich dat anders. 

Denk bijvoorbeeld aan:
 • Darmklachten;
 • Voedselintoleranties;
 • Huidklachten;
 • Hormonale disbalans (zoals stemmingswisselingen of somberheid voor de menstruatie, onregelmatige cyclus of hormonale migraine);
 • Huidklachten (bijvoorbeeld acné, eczeem);
 • Schildklierklachten;
 • Eetbuien;
 • Overgewicht;
 • Somberheid;
 • Vermoeidheid;
 • Zwangerschapsklachten.

Daarom is het heel belangrijk om te kijken wat bij jou die onbalans veroorzaakt. Waar komen jouw klachten vandaan? In plaats van symptoombestrijding, gaan we op zoek naar de oorzaak van deze disbalans.

Afhankelijk van je klachten zijn daar verschillende meetinstrumenten voor. Denk bijvoorbeeld aan darmonderzoek, bloedonderzoek of een intolerantietest

Zie voor kids het balanstraject kids.

Afspraak maken?

Even kennismaken en bespreken wat voor jou een geschikt traject zou zijn? Plan dan een gezondheidscheck in.
Direct aan de slag? Kies dan voor een eerste consult.

Gezondheid, niet alleen lichamelijk

We vinden onszelf al snel ‘gewoon gezond’. En die buikpijn of die hoofdpijn die ik dagelijks heb of die chronische vermoeidheid. Ach ja dat heb ik nu eenmaal gewoon. Maar is dat wel zo gewoon? Onze lichamen hebben het best wel zwaar te verduren tegenwoordig. Straling, vervuiling, additieven, stress een slecht eetpatroon. Het is niet niets. Gelukkig zit het menselijk lichaam super slim in elkaar en kan ze best wat hebben.

Maar er zijn grenzen aan wat het lichaam aan kan.. En voorbij zo’n grens ontstaat er disbalans: klachten. Niet voor niets is er zo’n toename in het aantal mensen met darmklachten, burn-out, hormonale klachten, vermoeidheid, huidklachten etc.

Je lichaam geeft al veel eerder signalen dat het niet goed gaat. Een voorbeeld daarvan kan die buikpijn en hoofdpijn zijn. Signalen die vaak worden genegeerd in onze drukke maatschappij waar we gewoon maar door gaan.

Gezonde mind

Hoe jij emotioneel en mentaal in je vel zit heeft een groot effect op het functioneren van jouw hele lichaam.

We weten allemaal dat stress niet goed is voor je lichaam. Maar hoe behoud je de balans in deze drukke tijd? En ben je je er überhaupt bewust van dat je stress hebt? Ben je je bewust van de gedachten die je hebt? Of leg je de lat veel te hoog?

Niet alleen gezonde voeding en het aanvullen van supplementen gaan je van je klachten af helpen. Het is een samenspel van het brein én het lichaam!

Gezonde voeding

Aan de basis van een gezond lichaam staat gezonde voeding. Je bent immers wat je eet! Je lichaam moet het doen met de voedingsmiddelen die het krijgt. Daarop draait het al die talloze processen, waarin vitaminen en mineralen, eiwitten, enzymen en talloze andere stoffen bij nodig zijn. Bij een optimale beschikbaarheid daarvan zal het lichaam ook optimaal functioneren.

Zoals Hippocrates al zei: "Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding". Gezonde voeding is voeding die je voedt, die je niet alleen brandstoffen, maar ook bouwstoffen levert. Voldoende eiwitten, gezonde vetten en veel groenten en fruit. Zoveel mogelijk natuurlijk, onbewerkt en goed bereid. En het moet goed zijn voor jou: jij moet er tegen kunnen én het goed kunnen verteren.

Trajecten

In de trajecten van Voedingsadvies Alkmaar worden alle componenten met elkaar gecombineerd.

 1. We creëren inzicht in jouw onbalans: de oorzaak van jouw klachten met behulp van verschillende testmogelijkheden.
 2. Samen gaan we aan de slag met een persoonlijke behandelplan waarin je aan de slag gaat met het eigen maken van gezonde gewoonten.
 3. Hier begeleid ik je stap-voor-stap bij.
Zie voor kids het balanstraject kids.

Voor wie zijn deze trajecten bedoeld?

Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die er klaar voor zijn om veranderingen door te voeren in hun leven zodat hun gezondheid op nummer 1 staat.

 1. Je voelt dat het tijd is om het anders te doen.
 2. Je wilt gaan voor een duurzaam gezond en gelukkig leven.
 3. Je wilt je écht committeren aan je gezondheid en jezelf.
 4. Je bent bereid tijd en geld te investeren in je gezondheid.
 5. Je kunt tegen directe communicatie, ik zeg je waar het op staat. Ik ben niet bot, maar ik zeg je wel wat je moet horen.

Voor wie zijn deze trajecten niet geschikt?

Wanneer je je in onderstaande herkent, ben ik niet degene naar wie je op zoek bent:

 1. Je bent op zoek naar een tijdelijk dieet of een quick fix.
 2. Je bent op zoek naar voor jou samengestelde weekmenu’s. 
 3. Je wilt niet teveel concessies doen qua voeding en leefstijl.
 4. Je bent niet bereid tijd en geld te investeren in je gezondheid.
 5. Je houdt niet van directe communicatie.

Dit zeggen mijn klanten over mij op Google

Mijke
Mijke
Read More
Jorien is een heel fijn en lief mens. Aardig maar ook eerlijk. Heel behulpzaam, denkt mee en stelt goede vragen. Haar praktijk is een rustige plek met altijd een lekker theetje en het ruikt er ook erg fijn. Ze geeft goede tips en laat je echt goed naar jezelf kijken. Ze geeft je inzicht in je eet en leef gewoontes zonder schuldgevoelens. Ze kijkt naar jou als persoon. Dus niet alleen naar je klacht. Dat werkt heel fijn, aangezien iedereen anders is en een ander rugzakje draagt. Zij kijkt en denkt met je mee. De onderzoeken ( bloed e.d.) en uitslagen neemt ze uitgebreid met je door zodat het in jip en janneke taal duidelijk wordt waar je iets kunt veranderen of aanpassen. Ze kijkt ook naar je budget, waardoor er voor elke portemonnee wel iets te vinden valt wat je kan helpen in het verbeteren van jouw gezondheid. Door mijn intoleranties duidelijk in beeld te brengen zit ik nu stukken beter in mijn vel en weet ik vaak ook hoe ik het moet oplossen als het toch mis gaat. Zo ook met de overgang, nu zeer fijne supplementen en tips waardoor de opvliegers weggevlogen zijn. Ik ben heel dankbaar!!😊
Marinella
Marinella
Read More
Fijne persoonlijke benadering, waarin echt mee werd gedacht. De begeleiding hebben wij als heel prettig ervaren, enorm bedankt. Wij hebben een hele blije en energieke dochter 🙂
Marian
Marian
Read More
Een half jaar geleden, te samen met mijn man, de EMB test gedaan. Naar aanleiding van de uitslagen de adviezen van Jorien opgevolgd en binnen een paar maanden voelden wij ons energieker en slapen veel beter. Recentelijk de hertest gedaan en de uitslagen zagen er aanzienlijk beter uit. Dat hadden wij natuurlijk al gevoeld, maar het is toch fijn om het bevestigt te zien. De nieuwe adviezen die Jorien gegeven heeft gaan wij uiteraard weer opvolgen. Jorien ontzettend bedankt en tot een volgende keer.
Sabina
Sabina
Read More
Jorien is erg betrokken. Ik heb vorig jaar een EMB-test bij Jorien gedaan, om wat inzicht te krijgen in voeding en vitaminen. Waar heb ik tekorten van en waar reageert mijn lichaam op. Erg verhelderend.
Amanda
Amanda
Read More
Heel fijn. Ben zo blij dat ik naar Jorien ben gegaan! Ze is rustig en kalm en weet zoveel. Ze is heel goed in de nazorg, zoekt regelmatig contact of alles goed gaat en of je nog vragen hebt.
Saskia
Saskia
Read More
Via Facebook kwam ik bij voedingsadvies Alkmaar terecht om mijn dochter beter en verantwoord te laten eten.. het heeft mijn dochter en mijzelf enorm geholpen.. met goede tips hoe we dat aan konden pakken.. ze eet nu veel gevarieerder en gezonder. Ik kan het iedereen aanraden.
Anita
Anita
Read More
Al jaren heb ik veel last van gecombineerde klachten aan gewrichten en spieren en banden Ik was er aan gewend maar door de juiste adviezen en preparaten heb ik t idee dat ik er anders tegen aan kijk en ook beter geholpen wordt En dat t beter gaat!! Dit is een aanrader voor iedereen
Linda
Linda
Read More
Jorien heeft merkbaar veel passie voor haar vak en dankzij een hele heldere, begrijpelijke uitleg en concrete adviezen heeft ze mij gemotiveerd en geïnspireerd om beter voor mijzelf & gezin te zorgen!
Johan
Johan
Read More
Super goed advies. Heeft me enorm geholpen bij het herstellen na Corona.
Isis
Isis
Read More
Ik heb pas een EMB bloedtest laten doen. Vooraf hadden we een uitgebreiden intake en toen de uitslagen binnen waren hadden we ook weer gesprek waarin zij mij veel informatie en advies gaf. Ik ben hierdoor tot veel goede inzichten gekomen en ben hier lekker mee aan de slag gegaan. Jorien is heel meedenkend en kan met mijn vragen nog steeds bij haar terrecht. Ik raad voedinsadvies Alkmaar zeker aan!!
Marina
Marina
Read More
Bij Jorien een EMB test laten afnemen. Zij is zo vriendelijk en ze luistert vooral goed naar jou. Ik ben een hele lastige eter maar door Jorien haar adviezen ben ik dingen gaan proberen die ik anders nooit zou eten. Wat ik heel fijn vond is dat ze het advies echt op maat geeft en je vooral niet het gevoel geeft dat je het moet doen. Hierdoor voelde ik mij volledig op mijn gemak en juist dingen wilde proberen. Sinds ik mijn voeding hebt aangepast voel ik mij fantastisch, zoveel meer energie. Wat de juiste voeding al niet met je lichaam kan doen.
Previous
Next

Tarieven: de investering in jezelf

Consulten & Onderzoek naar de oorzaak van je klachten

Naast consulten is het vaak raadzaam om onderzoek te doen om inzicht te krijgen in jouw klachten. Welk onderzoek voor jou passend is bespreken we tijdens het eerste consult.

Hieronder staan een aantal voorbeelden weergegeven van verschillende onderzoeken, om je een beetje een beeld te geven.
Maar weet dat er veel meer mogelijk is. 

Denk bijvoorbeeld aan schildklieronderzoek, onderzoek naar hormonen (burn-out test) of bepaalde vitaminen of mineralen.

Ik hou van transparantie. Daarom hieronder zo duidelijk mogelijk toegelicht wat de kosten zijn en wat je ongeveer kunt verwachten.

Vergoeding zorgverzekeraars

De consulten worden deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Dit bedrag is verschillend per zorgverzekeraar en aanvullende verzekering.  Controleer voor welke vergoeding jij in aanmerking komt.

In 2023 & 2024 geldt dat voor deze zorgverzekeraars en met dit bedrag, afhankelijk van je gekozen aanvullende verzekering:

 • Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF: € 40 per dag
 • ONVZ, PNOzorg en VvAA: € 30 – € 75 per dag
 • De Friesland: € 40 euro per dag.
Balanstraject
Indicatie kosten '24
Gezondheidscheck: jouw eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven +/- 30 min.

Kennismaken, orthomoleculaire therapie ontdekken, klachten bespreken. Hoe zou een traject eruit kunnen zien voor jou.

€ 49,50
Opstartkosten behandeling

Eerste consult, Persoonlijk behandelplan (1 uur uitwerktijd*) o.b.v. uitkomsten onderzoek en vervolgconsult. 
*Wanneer meerdere onderzoeken worden aangevraagd wordt de extra uitwerktijd in rekening gebracht.

€ 325,00
Strippenkaart 3 uur vervolg

Te gebruiken voor zowel consulten als indirecte tijd (analyseren onderzoek, uitwerken plan etc.). Niet voor 1e consult.

€ 95 per uur i.p.v. € 99 per uur. Te gebruiken binnen 9 maanden.

€ 285,00
Strippenkaart 5 uur vervolg

Te gebruiken voor zowel consulten als indirecte tijd (analyseren onderzoek, uitwerken plan etc.). Niet voor 1e consult.

€ 92 per uur i.p.v. € 99 per uur. Te gebruiken binnen 1 jaar.

€ 460,00
Betaal je liever per consult?

Een strippenkaart is goedkoper, maar niet verplicht natuurlijk. Je kunt ook per keer betalen. De kosten zijn dan:

1e Balansconsult: inzicht & meten is weten

+- 60 min. 
Dossier aanmaak, analyse voedingsdagboek. Afnemen en verwerken van test(en) plus eerste adviezen.

€ 129,00
Lang balansconsult: vervolg

60 min. inclusief voorbereiding en korte uitwerking.
Kosten per uur

€ 99,00
Kort balansconsult: vervolg

30 min. inclusief voorbereiding en korte uitwerking.

€ 69,00
Behandelplan en analyseren testen

per uur (gemiddeld 1-1,5 uur).
Persoonlijk adviesrapport, uitwerken van labonderzoek, checken van interacties medicatie etc.

€ 99,00
Uitwerktijd & Contact tussen consulten door

Vragen die ik binnen 5 minuten kan beantwoorden zijn gratis.
Kosten per uur

€ 99,00
Kosten van testen

Hieronder een aantal voorbeelden van veel uitgevoerde testen. Er zijn veel meer mogelijkheden. Testen worden altijd gecombineerd met consulten. Of er testen nodig zijn en welke geschikt zijn voor jou wordt besproken tijdens het eerste consult.
Per aanvraag rekent het lab € 7,50 orderkosten.

Prescreening intolerantieonderzoek

Excl. eventuele kosten voor afname bloed 

€ 108,00
Darmonderzoek

Afhankelijk van klachten en type darmonderzoek. Exclusief beoordeling onderzoek en persoonlijk behandelplan. Vanaf:

€ 230,00
Microvoedingsstoffen plus

Veneus. Exclusief kosten prikpunt.

Ca, Cu, Fe, K, Mg, Se, Zn, vitamine A, vitamine B6, vitamine B12, vitamine D (25 OH), klein bloedbeeld.

€ 208,00
Adrenale stressindex

Speeksel

Cortisoldagprofiel &  DHEA

€ 114,00
Groot hormoonprofiel vrouw

Speeksel

Oestradiol, progesteron, testosteron, DHEA

€ 108,00
Vetzurenbalanstest Omega 3 : Omega 6

Vingerprik

€ 80,00
Vitamine D test (25 OH)

Vingerprik

€ 27,00
Schildklier plus

Vingerprik

Uitgebreide schildkliermeting inclusief antistoffen 

€ 96,00
EMB onderzoek

Vingerprik.
Excl. beoordeling uitkomsten en persoonlijk adviesrapport

€ 125,00
Collegiaal sparren

Soms is het fijn als een collega even met je meekijkt. Dat doe ik graag!

€ 75,00

per uur 

Alle consulten zijn exclusief de kosten van supplementen

Als klant ontvang je 15% korting op de meeste producten.

Ook aan de slag met je gezondheid?

Jorien de Gans Orthomoleculair therapeut.

Laten we kennismaken

Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met je gezondheid? Wil je je weer gezond én gelukkig voelen?

Plan dan hier zelf een afspraak in. 
De meeste afspraken kunnen ook online.

Wil je direct aan de slag? Plan dan een eerste consult.

Liever eerst even kennismaken of heb je twijfels? Kies dan voor een gezondheidscheck.