Haverkoekjes! Gluten- en lactosevrij met natuurlijke suikers.

Hierbij een recept voor lekkere koekjes! Ze zijn gluten- en zuivelvrij en zonder toegevoegde (witte) suiker. Er zit wel appelstroop in, dus eet ze niet allemaal in één keer in je eentje op.. 😉 Beschouw ze als traktatie. Maar dan wel zelf gemaakt zonder allerlei toevoegingen. En dát proef je!

Ingrediënten:

Voor 6-8 koekjes:
– 100 gram havermeel (havermout in de blender)
– 50 gram kastanjemeel (of kokosmeel)
– 30 gram kokosolie (zacht)
– 8 macadamianoten, gehakt
– 15 gram pure chocolade, gehakt
– 1 el 100% appelstroop
– 1/2 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
– 1 tl kaneel
– 2 el kokosrasp
– 1 ei

Zo doe je dat:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg vervolgens de kokosolie, het ei en de appelstroop toe. Roer alles door elkaar met je handen of een vork. Voeg als laatste de noten en de chocolade toe en roer die door het mengsel. Verdeel het deeg in 6 of 8 balletjes. Druk plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de voorverwarmde oven voor 15-20 minuten afhankelijk van de grootte van de koekjes en je oven. Hou ze in de gaten dus.

Eetsmakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vraagje? Stuur me een app: