Zelf snel granola maken

Granola uit de pan

Ik hou van gezond, maar ook van praktisch en lekker. 

Dit recept is daar een prachtig voorbeeld van.

Vaak maak ik dit voor op de bietensmoothiebowl maar het is ook heerlijk op de kokosyoghurt bijvoorbeeld.

Je doet eigenlijk in de pan wat je in huis hebt en kunt hier lekker mee variëren. 

Ik zet altijd een grote koekenpan van 28 of 30cm op het vuur en maak dan ‘strookjes’ van grof gehakte noten, kokosraps, havermout, pitten en zaden (zoals zonnebloempitten chiazaad en pompoenpitten) (zie foto). 

Deze verwarm je volgens op middenhoog vuur.

Goed blijven roeren of schudden tot het lichtjes verkleurd. 

Zet dan het vuur uit en maak in de pan in het midden een kuiltje. Hierin smelt je een flinke tl. kokosolie samen met een flinke tl honing. Roer dit direct door het mengsel heen zodat de honing niet te warm wordt, want dan gaan gezonde voedingsstoffen verloren.

Daarna voeg ik vaak nog wat hennepzaad toe, dat is wat gevoeliger voor warmte.

Dit mengsel kun je gelijk gebruiken, maar je kunt het na afkoelen ook in een afgesloten glazen pot bewaren. Dat is makkelijk een week goed. 

Ideeën:

  • havermout
  • boekweitvlokken
  • kokosrasp
  • gehakte noten
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • chiazaad
  • hennepzaad
  • sesamzaad
  • 1 flinke tl kokosolie
  • 1 flinke tl (echte!) honing

Geniet ervan!!

 

 

Loop jij al een tijdje met klachten en zou je willen weten hoe je daar iets aan zou kunnen veranderen? Laten we kennismaken!

Jorien orthomoleculair therapeut