icetea

Recept gezonde ijsthee

Zelf gezonde ijsthee maken, zo doe je dat.

Het is niet lastig om zelf ijsthee te maken. Misschien heb je het weleens geprobeerd en misschien heb je ook wel gemerkt dat het snel bitter gaat smaken. Dat kan gebeuren doordat de thee te lang heeft getrokken of dat het te langzaam is gekoeld. 

De simpelste oplossing is deze:

Gebruik rooibosthee! Deze wordt namelijk nooit bitter of te sterk. 

Ik gebruik ongeveer 2 zakjes per liter.

  1. Vul een kan met 1 liter gekookt water en hang er 2-3 zakjes rooibos thee naar keuze in. Ik heb deze rooibosthee perzik & sinaasappel van piramide gebruikt. Het is fijn om biologische thee te gebruiken zodat er geen bestrijdingsmiddelen in je thee belanden. 
  2. Laat deze zo’n 20 minuten staan, verwijder daarna de theezakjes. Proef eerst even of je de thee zo sterk genoeg vindt, anders kun je er nog even een zakje bijdoen voor een paar minuutjes.
  3. Hou je van zoet? Voeg dan nu eventueel wat honing of ahornsiroop toe aan de thee. Roer even door.
  4. Zet de kan in de koelkast om verder af te koelen, dit duurt zeker een uur of 2. Je kunt dit ook doen voordat je gaat slapen. Dan kun je de dag lekker genieten van koude ijsthee.
  5. Haal de thee uit de koelkast en voeg wat fruit toe. Bijvoorbeeld perzik en sinaasappel, dat past goed bij deze smaak. Maar ook citroen of appel en een kaneelstokje zijn lekker. Het lekkerste is om dit nog eventjes een half uurtje terug te zetten in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken.
  6. Doe eventueel wat ijsblokjes in een leuk glas en schenk de ijsthee in met wat stukjes fruit.

Geniet ervan!

 

Jorien orthomoleculair therapeut

Loop jij al een tijdje met klachten en zou je daar graag iets aan willen veranderen? Plan een eerste consult: