Jorien de Gans, Orthomoleculair therapeut.

Waarvoor ga je naar een orthomoleculair therapeut?

Een Orthomoleculair Therapeut helpt om de balans weer te herstellen in het lichaam door te kijken naar de oorzaak van de klachten.

Wat betekent orthomoleculair?

“Orthos” is afgeleid van het Grieks en staat voor ‘juist’ of ‘gezond’.
“Moleculair”  betekent ‘de moleculen betreffende’. 

De orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van een ziekte door de lichaamscellen te voorzien van optimale voedingsstoffen zodat het zelfherstellend vermogen kan worden aangesproken. Deze stoffen zijn veelal stoffen die normaal ook in het lichaam voorkomen. 

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is vooral geschikt voor chronische aandoeningen. Wanneer je je been breekt ga je natuurlijk direct naar het ziekenhuis, daar kan een orthomoleculair therapeut acuut niets mee. Hetzelfde geldt voor andere acute klachten.

Wat echt anders is vanuit de orthomoleculaire geneeskunde is dat er gekeken wordt naar de verschillende systemen in het lichaam en waar het mis gaat. Om de oorzaak te achterhalen wordt naast een uitgebreide anamnese (intake) ook gebruik gemaakt van verschillende onderzoeken. Denk aan verschillende bloedtesten, intolerantieonderzoek of darmonderzoek. 

De uitslag hiervan geeft veel informatie over belangrijke systemen in het lichaam. De darmen zijn bijvoorbeeld heel bepalend voor ons immuunsysteem. Net als onze hormonale (on)balans. 

Aanpak

Vervolgens ga je gericht aan de slag met de systemen die uit balans zijn. Je krijgt advies op het gebied van voeding en leefstijl en vult tekorten aan met hoogwaardige supplementen. Uiteraard onder persoonlijke begeleiding!

Op die manier herstel je de systemen in je lijf en kom je in balans.

Ken je beperkingen

Natuurlijk zijn er ook grenzen aan de orthomoleculaire geneeskunde en kunnen we niet geen ernstige aandoeningen genezen.  Wel kan de therapie verlichting en verbetering geven. Wanneer er twijfels zijn over de ernst van aandoeningen zal altijd doorverwezen worden naar een huisarts of een specialist. Ook zal een Orthomoleculair Therapeut geen specifieke adviezen geven over reguliere medicatie.

Ben je klaar om je klachten aan te pakken vanuit de oorzaak en de balans in je lichaam te herstellen?

Lees verder over de balanstrajecten voor volwassenen of voor kids.

Of plan een gratis digitale kennismaking in.