Deze pannenkoekjes zijn voedzaam en gezond en heerlijk! Lekker als ontbijtje, 10 uurtje of in de lunchtrommel!
Wat heb je nodig?
- 250 gram courgette, geraspt
- 200 gram boekweitmeel en/of havermeel
- 2 tl wijnsteenzuur bakpoeder
- 80-100 ml plantaardige melk
- 3-4 biologische eieren
- 1 banaan* of 2 (ontpitte) dadels
- 1 tl kaneel
- Snufje zout
- Kokosolie om in te bakken
Hoe maak je het?
- Doe de courgette samen met 80 ml van de melk, de eieren, het kaneel, zout en de banaan of de dadels in een blender.
- Voeg als alles gepureerd is het meel en het bakpoeder toe en mix tot je een glad beslag hebt. Voeg eventueel nog de laatste 20ml toe, maar zorg wel dat een dik beslag blijft.
- Verhit een pan en voeg de kokosolie toe
- Giet zoveel beslag in de pan dat je meerdere kleine pannenkoekjes in één pan kunt bakken met een doorsnede van ongeveer 6-7cm.
- Bak ze in een paar minuten aan beide zijden gaar en licht bruin.
Eet smakelijk!
* Kies je voor de banaan, kun je een eitje minder gebruiken.