Natuurlijk remedies voor verschillende kwaaltjes

Vooropgesteld: soms heb je écht medicatie nodig. Dan kan het niet anders.

Maar in heel veel gevallen kan het wél anders.
Medicatie heeft eigenlijk altijd bijwerkingen, van mild tot best ernstig.

Je lever moet de medicatie weer afbreken en dat is tegenwoordig al een behoorlijk druk orgaan.

Schimmel

Ik had zelf laatst ineens 2 donkere/rode vlekjes. Verder had ik er helemaal geen last van, maar ik vond ze toch een beetje gek dus van de week voor de zekerheid even langs de huisarts. Die vertelde me dat de plekjes werden veroorzaakt door een schimmel en dat ik daar een zalfje op kon smeren. 2 keer per dag smeren, en dan zou het na een week of 4 wel aardig weg moeten zijn. Zo niet, zouden we voor een ander zalfje gaan.

Zo’n chemisch zalfje sprak me niet zo aan, ik dacht ik ga eerst even wat anders proberen. Tea tree olie staat ook bekend om zijn schimmelwerende werking dus heb ik een paar druppeltjes hoogwaardige tea tree olie gemixt met een beetje kokosolie. En na 3 dagen smeren zijn de plekjes al bijna weg!

Blaasontsteking

Blaasontstekingen, een vaak voorkomend kwaaltje bij (zwangere) vrouwen. Vervelend en pijnlijk en in sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot een nierbekkenontsteking. Wanneer je je urine hebt laten controleren en er wordt een blaasontsteking geconstateerd dan wordt eigenlijk altijd een antibiotica voorgeschreven. Dat werkt goed tegen de blaasontsteking, maar is funest voor je darmflora. Niet alleen de schadelijke bacteriën, maar ook de ‘goede jongens’ worden weggevaagd.

Een blaasontsteking wordt vaak veroorzaakt door de E-coli bacterie. Wanneer dat het geval is, kun je de blaasontsteking ook heel goed behandelen met een supplement: D-mannose. Die van Vitakruid bijvoorbeeld. Wanneer je hier gevoelig voor bent kun je deze zowel preventief gebruiken als tijdens een blaasontsteking.

En gebruik je deze code hier, dan krijg jij 10% korting, mooi meegenomen! GEZONDGELUKKIG10

Dus neem het heft in eigen hand en kies voor een natuurlijke oplossing!

Want dit zijn maar 2 voorbeelden natuurlijk..

Werken aan je immuunsysteem

Gevoeligheid voor bacteriën, schimmels en virussen duiden wel op een verzwakt immuunsysteem en een onbalans in je darmflora.

Dus belangrijk om daar mee aan de slag te gaan! Hoe? Dat leer je tijdens het programma Gezond & Gelukkig.

Eerst even rondneuzen? Klik hier

Gelijk van start?

Tot 1 oktober krijg je € 10 korting wanneer je de code Gezond@10 gebruikt bij het afrekenen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *