Soms kan het zo makkelijk zijn .
Deze jam maak ik zelfs wel eens voor het ontbijt.
Heerlijk op een broodje, maar ook door de (kokos)yoghurt bijvoorbeeld!
Men neme:
- ½ pakje (biologische) frambozen uit de vriezer
- ½ pakje (biologische) blauwe bessen uit de vriezer
- 3-4 el (biologische) chiazaad
- (Optioneel klein beetje ahornsiroop)
Zo doe je dat:
- Je doet het fruit in een steelpannetje, dat zet je op middelhoog vuur.
- Roer af en toe even door met een pollepel.
- Zet het laag wanneer het begint te koken.
- Laat het nog eventjes door pruttelen tot al het fruit zacht is.
- Prak het eventueel met een vork of stamp met een (ronde) stamper.
- Voeg de chiazaad toe (en eventueel de ahorn voor de zoetekauwen).
- Roer goed door.
- Zet het vuur uit en laat een paar minuutjes afkoelen en indikken.
- Doe de jam in een gesteriliseerd glazen potje en laat een beetje afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Warm ook lekker dus je kunt er ook gelijk iets van eten.
- Plak een etiket op het potje en schrijf de datum erop. Het is ongeveer 1 week houdbaar.