Gezonde en heerlijke worteltaart

Lekker voor Koningsdag, als Oranje speelt of een andere feestelijke dag!

Hierboven mijn eigen kanjers die helpen met de heerlijke worteltaart.

Ingrediënten

  • 100 gram kastanjemeel*
  • 100 gram kokosmeel*
  • 300 gram wortels
  • 3 bananen
  • 2 dadels
  • 3-4 eieren
  • 2 flinke eetlepels (kokos)yoghurt
  • 2 handen walnoten
  • 2 tl (wijnsteenzuur) bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout

* Je kunt ook kiezen voor andere meelsoorten zoals amandelmeel of speltmeel (deze laatste is niet glutenvrij).

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de wortels; rasp ze op een grove rasp of maal ze met een keukenmachine tot stukjes ter grootte van rasp. Zet apart.
  3. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes
  4. Breek de banaan in stukken (of prak ze als je geen keukenmachine hebt).
  5. Breek de walnoten in grove stukken met je handen. Bewaar eventueel een paar mooie voor de garnering.
  6. Meng de eieren met de dadels, de bananen en de yoghurt in een keukenmachine of kom.
  7. Voeg de bakpoeder en meel toe en meng tot je een egale massa hebt.
  8. Roer de wortelrasp, de kaneel, het zout en de walnoten door het beslag.
  9. Vet een bakvorm in of gebruik een siliconenbakvorm van 24-28 cm.
  10. Giet de inhoud in de vorm en schuif in de oven voor 45-60 minuten.
  11. Check vanaf 45 minuten regelmatig of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Als die er droog uitkomt is de taart gaar.
  12. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm om verder af te koelen op een broodplank.
  13. Serveer eventueel met een gepureerde banaan met wat yoghurt. Maar zo is hij ook lekker!
  14. Eetsmakelijk!