Lekker voor Koningsdag, als Oranje speelt of een andere feestelijke dag!
Hierboven mijn eigen kanjers die helpen met de heerlijke worteltaart.
Ingrediënten
- 100 gram kastanjemeel*
- 100 gram kokosmeel*
- 300 gram wortels
- 3 bananen
- 2 dadels
- 3-4 eieren
- 2 flinke eetlepels (kokos)yoghurt
- 2 handen walnoten
- 2 tl (wijnsteenzuur) bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
* Je kunt ook kiezen voor andere meelsoorten zoals amandelmeel of speltmeel (deze laatste is niet glutenvrij).
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de wortels; rasp ze op een grove rasp of maal ze met een keukenmachine tot stukjes ter grootte van rasp. Zet apart.
- Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes
- Breek de banaan in stukken (of prak ze als je geen keukenmachine hebt).
- Breek de walnoten in grove stukken met je handen. Bewaar eventueel een paar mooie voor de garnering.
- Meng de eieren met de dadels, de bananen en de yoghurt in een keukenmachine of kom.
- Voeg de bakpoeder en meel toe en meng tot je een egale massa hebt.
- Roer de wortelrasp, de kaneel, het zout en de walnoten door het beslag.
- Vet een bakvorm in of gebruik een siliconenbakvorm van 24-28 cm.
- Giet de inhoud in de vorm en schuif in de oven voor 45-60 minuten.
- Check vanaf 45 minuten regelmatig of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Als die er droog uitkomt is de taart gaar.
- Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm om verder af te koelen op een broodplank.
- Serveer eventueel met een gepureerde banaan met wat yoghurt. Maar zo is hij ook lekker!
- Eetsmakelijk!