Bananenbrood, wie heeft er niet van gehoord.. Er zijn veel recepten in omloop. Deze variant bevat geen toegevoegde suiker is glutenvrij (-/arm) en heerlijk! ideaal om wat plakjes van in je vriezer te hebben liggen!
Ingrediënten:
- 135 gram (glutenvrije) havermeel*
- 3 eieren
- 3 bananen
- 1 flinke tl (wijnsteen)bakpoeder
- 2 tl kaneel
- Snuf zout
- 2 el pompoenpitten**
- 1 el zonnebloempitten**
- 2 el kokosrasp
- (maanzaad)
* Havermeel maak je zelf heel gemakkelijk in de blender door havermout te vermalen.
** Hou je niet van pitjes? Dan laat je ze gewoon weg!
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de havermeel, bakpoeder, eieren, 2 bananen in stukjes, kaneel, zout in de keukenmachine.
- Mix tot een glad geheel.
- Snijd de 3e banaan in kleine stukjes en roer die er samen met de pitten en de kokosrasp doorheen.
- Doe in een siliconen of ingevet cakeblik.
- Strooi er eventueel nog wat maanzaad overheen.
- Bak in de oven ongeveer 35 minuten (afhankelijk van je oven).
- Prik er eventueel even met een satéprikker in om te kijken of het goed gaar is (er mag geen nat beslag aan de prikker zitten)..
Invriestips:
Laat het bananenbrood een beetje afkoelen. Snij er plakjes van met een scherp mes. Doe deze in een bakje en leg tussen elke laag een stukje bakpapier. Zo vriezen ze niet aan elkaar vast!