Gezond zwanger

Zo geef je je kindje de allerbeste start

Gezond je zwangerschap door voor jezelf en je baby

Wil jij je baby ook de best mogelijke start geven? Natuurlijk wil je dat! Een zwangerschap is altijd spannend en er kan altijd iets mis gaan waar je geen invloed op hebt. Maar er is ook veel waar je wél invloed op kunt uitoefenen. Op je voedingspatroon en leefstijl bijvoorbeeld. 

Er zijn heel veel onderzoeken die aantonen dat tekorten bij de moeder later invloed kunnen hebben op het gedrag en functioneren van een kind. Dus door ervoor te zorgen dat jij optimale voedingsstoffen binnen krijgt kun je bijdragen aan de gezondheid van je kindje.  Je versterkt daarmee de genetische blauwdruk en daardoor geef je je kleintje de allerbeste start die maar mogelijk is! 

Niet alleen heeft je kindje daar de rest van zijn leven profijt van.. Ook jij voelt je daardoor ook een stuk beter en herstelt sneller. Voeding, leefstijl en supplementen kunnen de kans op complicaties en klachten verkleinen of kunnen ondersteunen bij klachten zoals bekkeninstabiliteit, misselijkheid, blaasontstekingen, verhoogde bloeddruk, zwangerschapsdiabetes etc. 

Deze keer beter

Wanneer je vorige zwangerschap wellicht niet helemaal vlekkeloos is verlopen kan het zinvol zijn om naar je leefstijl te kijken en eventueel te ondersteunen met supplementen. 

Wil jij:

 • Je goed voelen tijdens je zwangerschap?
 • Minder kans op complicaties zoals een hoge bloeddruk en zwangerschapsdiabetes?
 • Geen buitensporige gewichtstoename?
 • Je kindje en je eigen lijf voorzien van optimale voeding, waardoor:
 • # je de kans op aandoeningen zoals autisme en ADHD verkleint;
  # je de blauwdruk van je kindje zo optimaal mogelijk aanlegt (lees hieronder over de eerste 1.000 dagen).
 • Minder last van zwangerschapsdementie?
 • Je geen zorgen maken of je kindje wel voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt?

Ik help je om jouw kindje de best mogelijke start te geven:

Samen zorgen voor een zo optimaal mogelijke start van jouw kleintje!

Ik ben Jorien de Gans en ik help je om jouw baby’tje te voorzien van alle bouwstoffen die hij of zij nodig heeft en ondersteun je tijdens je zwangerschap.

Mijn doel is om jou een zo prettig mogelijke zwangerschap bezorgen en je kindje van de juiste bouwstoffen te voorzien. Vanuit mijn achtergrond als kindervoedingscoach en orthomoleculair voedingsdeskundige weet ik wat een baby nodig heeft om een zo goed mogelijke start te maken. 

We starten met een intake en voedingsdagboek om een goede indruk te krijgen van waar je nu staat.
Eventueel kunnen we nog onderzoek aanvragen. Op basis daarvan krijg je gericht advies op het gebied van leefstijl, voeding en suppletie. 

Zo geef je niet alleen je baby maar ook je eigen lichaam wat het nodig heeft. Op die manier heb je een kleine kans op complicaties en klachten en een grotere kans op lichamelijk herstel en klachten als vergeetachtigheid “zwangerschapsdementie”. 

Ik begeleid je stapsgewijs naar een optimaal voedingspatroon en denk zoveel mogelijk mee met jouw wensen en voorkeuren.

Natuurlijk kunnen we met een gezonde levensstijl en de juiste voedingssupplementen niet alles voorkomen, maar daarmee breng je je lichaam en dat van je kleintje wel in de meest optimale conditie. Meer dan dat kun je niet doen!

Wat heb ik nodig tijdens mijn zwangerschap?

De eerste start in de gezondheid van de baby wordt al bepaald voor de geboorte. De leefstijl, voeding en omgevingsfactoren van de vader bepalen de kwaliteit van de zaadcel en die van de moeder de kwaliteit van de eicel. Na de bevruchting heeft alleen de leefstijl en voeding van de moeder hier nog invloed op.

Wat je niet mag eten en drinken als je zwanger bent (rauwe vis/vlees, alcohol etc.) weten de meeste vrouwen wel. Maar dat je van bepaalde voedingsmiddelen of voedingsstoffen méér nodig hebt tijdens de zwangerschap dat weet niet iedereen. Gezond eten wordt natuurlijk wel aangeprezen, maar wat houdt dat dan precies in?

Wist je dat er in het navelstrengbloed van een net geboren baby al zo’n 200 toxische stoffen zitten?
Het aantal toxische (giftige) stoffen waar we dagelijks blootgesteld worden is gigantisch. Gelukkig heb je hier zelf deels invloed op. Door te letten op wat je eet, maar ook bijvoorbeeld op wat je op je huid smeert.

Gezonde darmflora

Gezonde voeding is wat mij betreft voeding die ervoor zorgt dat jij een gezonde darmflora behoudt of ontwikkelt. Naast dat dit belangrijk is voor jezelf, is dit ook de eerste start van je kleintje. 

Tijdens de geboorte ontvangt je baby namelijk jouw darmbacteriën. Dat is de eerste stap in het opbouwen van een immuunsysteem. 

Als je je bedenkt dat 80% van je immuunsysteem in je darmen zit, dan snap je wel hoe essentieel het is dat de darmen goed werken! 

In de huidige maatschappij zijn er niet zoveel mensen meer die een écht gezonde darmflora hebben. De meeste baby’s ontbreekt het ook aan een gezonde darmflora. Dus een belangrijk aandachtspunt zodat jouw kleintje meteen de juiste darmflora meekrijgt!

 

De eerste 1.000 dagen

In de eerste 1.000 dagen wordt de blauwdruk bepaald van jouw kindje. Hierna kun je alleen nog bijsturen. Die 1.000 dagen beginnen 100 dagen voor de conceptie tot je kindje ongeveer 2 jaar is.

Tijdens de zwangerschap worden alle organen aangelegd en groeien de eicel en spermacel uit tot een baby’tje. Een logisch gevolg is dus dat tijdens deze periode het ontzettend belangrijk is dat je kindje de juiste bouwstoffen ontvangt.

Dat doe je door ervoor te zorgen dat je lichaam optimale hoeveelheden voedingsstoffen binnen krijgt zoals vitamines, mineralen en vezels. Jouw lichaam als moeder functioneert daar optimaal op en daardoor kun je je kindje ook van voldoende voedingsstoffen voorzien (zonder dat dit ten koste gaat van je eigen reserves).

Dit is de investering in je kind:

Pakketdeal

Halfjaartraject
467.5
389
 • Eerste consult kind
 • 5 herhaalconsulten kind
 • >5 consulten € 55 per consult
 • Tel. check-up 3 mnd na einde traject
Populair

Eerste consult kind

1-1,5 uur
82,50
 • Bespreken Voedingsdagboek
 • Bespreken intakeformulier
 • Eerste adviezen & recepten
 • Samenvatting gesprek per mail

Vervolgconsult kind

45-60 minuten
62,50
 • Terugblik op de afgelopen periode
 • Meedenken in knelpunten
 • Nieuwe adviezen, recepten en ideeën
 • Samenvatting gesprek per mail

Verhaal uit de praktijk

 

Debbie: “Mijn vorige zwangerschap verliep niet bepaald vlekkeloos. Ik had zwangerschapsdiabetes en ik was ontzettend moe. Dat wilde ik bij mijn tweede toch liever anders! Daarom ben ik op zoek gegaan naar hulp en zo kwam ik terecht bij Voedingsadvies Alkmaar. Wat een verschil heeft dit voor mij gemaakt! Door anders te eten en supplementen toe te voegen voel ik me heel anders. Geen zwangerschapsdiabetes, maar 10 kg aangekomen en zoveel meer energie!”

Wat kan het zwangerschapstraject voor jou betekenen?

Vragen die je zou kunnen hebben:

En de antwoorden:

Je kunt kiezen uit het traject wat bij jouw wensen past. Begeleiding van 4 maanden of 6 maanden.

Zie balanstrajecten voor meer info.

Afhankelijk van je zorgverzekering wordt een deel van het consult vergoed. Zie hiervoor ook de pagina balanstrajecten voor volwassenen.