Gezond zwanger

Zo geef je je kindje de allerbeste start

"Zal het wel goed gaan met mijn kindje?"

Wil jij je kindje ook de best mogelijke start geven? Natuurlijk wil je dat! Een zwangerschap is altijd spannend en er kan altijd iets mis gaan waar je geen invloed op hebt. Maar er is ook veel waar je wél invloed op kunt uitoefenen. Op je voedingspatroon en leefstijl bijvoorbeeld. En dat is mooi, want zo kun jij bijdragen aan de gezondheid van je kleintje. Sterker nog op deze manier zorg je ervoor dat je kleintje de allerbeste start krijgt die maar mogelijk is! En niet alleen heeft je kindje daar de rest van zijn leven profijt van.. Ook jij voelt je daardoor ook een stuk beter en herstelt sneller.

Wil jij:

 • Je goed voelen tijdens je zwangerschap?
 • Minder kans op zwangerschaps-diabetes?
 • Geen buitensporige gewichtstoename?

 • Je kindje en je eigen lijf voorzien van optimale voeding, waardoor:
  # je de kans op aandoeningen zoals autisme en ADHD verkleint;
  # je de blauwdruk van je kindje zo optimaal mogelijk aanlegt (lees hieronder over de eerste 1.000 dagen)?
 • Minder last van zwangerschapsdementie?
 • Je geen zorgen maken of je kindje wel voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt?

Dan ben je hier helemaal goed terecht gekomen en meer dan welkom! Het is een prachtige gedachte dat jij dit voor je kindje kunt doen toch? Dat jij je inspant om jouw kindje de allerbeste start te geven. En natuurlijk help ik je daar graag bij. Wees gerust, natuurlijk houden we rekening met je ‘cravings’, want die horen er ook bij.. 

Ik help je om jouw kindje de best mogelijke start te geven:

Samen zorgen voor een zo optimaal mogelijke start van jouw kleintje!

Ik ben Jorien de Gans en ik help je om jouw baby’tje te voorzien van alle bouwstoffen die hij of zij nodig heeft. Dit doe ik door je adviezen te geven waar je je huidige voedingspatroon kunt aanpassen. Mijn doel is om jou een zo prettig mogelijke zwangerschap bezorgen en je kindje van de juiste bouwstoffen te voorzien. Vanuit mijn achtergrond als kindervoedingscoach en orthomoleculair voedingsdeskundige weet ik wat een baby nodig heeft om een zo goed mogelijke start te maken. Zo geef je niet alleen je baby maar ook je eigen lichaam wat het nodig heeft. Op die manier herstel je ook sneller en heb je minder last van zwangerschapsdementie. Ik begeleid je stapsgewijs naar een optimaal voedingspatroon en denk zoveel mogelijk mee met jouw wensen en voorkeuren. 

Wat heb ik nodig tijdens mijn zwangerschap?

De gezondheid van iemand wordt al bepaald voor de geboorte. De leefstijl, voeding en omgevingsfactoren van de vader bepalen de kwaliteit van de zaadcel en die van de moeder de kwaliteit van de eicel. Vanaf de bevruchting heeft alleen de leefstijl en voeding van de moeder hier nog invloed op.

Wat je niet mag eten en drinken als je zwanger bent (rauwe vis/vlees, alcohol etc.) weten de meeste vrouwen wel. Maar dat je van bepaalde voedingsmiddelen of voedingsstoffen méér nodig hebt tijdens de zwangerschap dat weet niet iedereen. Gezond eten wordt natuurlijk wel aangeprezen, maar wat houdt dat dan precies in?

Gezonde darmflora

Gezonde voeding is wat mij betreft voeding die ervoor zorgt dat jij een gezonde darmflora behoudt of ontwikkelt. Naast dat dit belangrijk is voor jezelf, is dit ook de eerste start van je kleintje. 

Tijdens de geboorte ontvangt je baby namelijk jouw darmbacteriën. Dat is de eerste stap in het opbouwen van een immuunsysteem. 

Als je je bedenkt dat 80% van je immuunsysteem in je darmen zit, dan snap je wel hoe essentieel het is dat de darmen goed werken! 

In de huidige maatschappij zijn er niet zoveel mensen meer die een écht gezonde darmflora hebben. Dus die moeten we gaan opbouwen zodat jouw kleintje meteen de juiste darmflora meekrijgt!

 

De eerste 1.000 dagen

In de eerste 1.000 dagen wordt de blauwdruk bepaald van jouw kindje. Hierna kun je alleen nog bijsturen. Die 1.000 dagen beginnen 100 dagen voor de conceptie tot je kindje ongeveer 2 jaar is.

Tijdens de zwangerschap worden alle organen aangelegd en groeit de eicel en spermacel uit tot een baby’tje. Tijdens deze periode is het ontzettend belangrijk dat je kindje de juiste bouwstoffen ontvangt.

Dat doe je door ervoor te zorgen dat je lichaam optimale hoeveelheden voedingsstoffen binnen krijgt zoals vitamines, mineralen en vezels. Zo kan je lichaam ook optimaal functioneren en voel je je gezond en energiek. Je bent immers wat je eet! En in dit geval heeft de kwaliteit van wat jij eet ook invloed op de ontwikkeling van de baby in je buik.

Dit is de investering in je kind:

Pakketdeal

Halfjaartraject
467.5
389
 • Eerste consult kind
 • 5 herhaalconsulten kind
 • >5 consulten € 55 per consult
 • Tel. check-up 3 mnd na einde traject
Populair

Eerste consult kind

1-1,5 uur
82,50
 • Bespreken Voedingsdagboek
 • Bespreken intakeformulier
 • Eerste adviezen & recepten
 • Samenvatting gesprek per mail

Vervolgconsult kind

45-60 minuten
62,50
 • Terugblik op de afgelopen periode
 • Meedenken in knelpunten
 • Nieuwe adviezen, recepten en ideeën
 • Samenvatting gesprek per mail

Verhaal uit de praktijk

Debbie: “Mijn vorige zwangerschap verliep niet bepaald vlekkeloos. Ik had zwangerschapsdiabetes en ik was ontzettend moe. Dat wilde ik bij mijn tweede toch liever anders! Daarom ben ik op zoek gegaan naar hulp en zo kwam ik terecht bij Voedingsadvies Alkmaar. Wat een verschil heeft dit voor mij gemaakt! Door anders te eten en supplementen toe te voegen voel ik me heel anders. Geen zwangerschapsdiabetes, maar 10 kg aangekomen en zoveel meer energie!”

Wat kan het zwangerschapstraject voor jou betekenen?

Wil jij je kindje ook de best mogelijke start geven? Maak
een afspraak of laat je gegevens achter voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Dan kunnen we even kennismaken met elkaar en kijken of dit traject wat voor je is. 
Dit kan eventueel telefonisch.

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op:

  Vragen die je zou kunnen hebben:

  En de antwoorden..

  Zeker! Je hoeft echt niet de hele dag op bleekselderij te knagen. Dus af en toe een stuk chocolade of iets anders is helemaal geen probleem. Het gaat erom dat je grotendeels gezond eet en zorgt voor de juiste voedingsstoffen voor jezelf en je kindje.

  Ik werk met losse consulten. 

  Elke traject is persoonlijk afgestemd.  Daarom verschilt het aantal benodigde consulten ook iets. Gemiddeld zijn er 4 consulten nodig. Ook afhankelijk van hoe ver je al in je zwangerschap zit.

  Vraagje? Stuur me een app: