Wie ben ik?

Orthomoleculair Voedingsdeskundige, EMB-therapeut, Kindervoedingscoach en moeder!

Ik zal je wat meer vertellen over mezelf. Mijn naam is Jorien de Gans en ik woon in Alkmaar met mijn man en 2 zoontjes (’14 en ’17). Vandaar de naam Voedingsadvies Alkmaar (mijn praktijk zit in het naastgelegen Heerhugowaard). 

Wat is orthomoleculair denk je misschien?
De term orthomoleculair roept misschien wat vragen op. Orthos betekent in het Grieks juist, gezond en recht en moleculair betekent moleculen betreffende.  De orthomoleculaire geneeskunde richt zich erop om het lichaam te voorzien van alle moleculen/voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Alleen op deze manier kan het lichaam ook optimaal functioneren. 

De afgelopen jaren heb ik me enorm verdiept in gezonde voeding voor groot en klein en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik heb geleerd dat gezonde voeding nodig is als brandstof, maar ook als bouwstof. Dat je letterlijk bent wat je eet. Dat je met gezonde voeding je immuunsysteem versterkt en zo de kans op ziekte verkleint. Maar ook dat als je al ziek bent of een aandoening hebt, andere voeding daar een wereld van verschil in kan maken! Vaak in combinatie met de juiste supplementen.

Helaas draagt ons (eenzijdige) Westerse eetpatroon weinig bij aan een goede gezondheid. Veel volwassenen en kinderen lopen rond met darmklachten, hormonale klachten en huidklachten. Het is zo mooi om te zien dat een andere levensstijl daar zo’n groot verschil in kan maken! Heel dankbaar vind ik dat om kinderen en volwassenen zo op te zien knappen. 

Om de oorzaken in beeld te brengen maak ik vaak gebruik van de EMB-test. Deze geeft een mooi inzicht in hoe je ervoor staat. Deze neem ik vooral af bij volwassenen, maar het kan ook bij kinderen (met speeksel). Deze test brengt de oorzaken van de klachten aan het licht waardoor je er gericht mee aan de slag kunt gaan. Lees verder.

Door de komst van mijn eigen kids ben ik me steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding voor kinderen en begrijp ik ook dat het niet altijd makkelijk is om je kids gezond te laten eten. Aan de ene kant omdat ze in de verschillende fasen die ze doorgaan soms niet willen eten. Maar ook door de maatschappij waarin we leven. Iedereen heeft het druk, veel mensen hebben een mening over voeding en je wordt er overal mee geconfronteerd.

Gezonde voeding is gewoon ontzettend belangrijk. Dit zorgt voor de bouwstenen en brandstof voor het kinderlijf dat nog volop in de groei en in ontwikkeling is.  Maar net zo goed voor volwassenen. De meeste van onze cellen vernieuwen eens in de zoveel tijd. Als je dan bedenkt dat je letterlijk bent wat je eet.. Dan wil je dat die bouwstenen zo gezond mogelijk zijn! Een cel gemaakt van koekjes of van wortels. Welke cel zal optimaal functioneren? Precies, klinkt logisch he!? De cel gemaakt van de gezonde bouwstenen. Dus terug naar een gezonde basis! Voor jong en oud!

Liefs,

Jorien de Gans

 

Vraagje? Stuur me een app: