Roze bietenpannenkoek

Een ideale manier om groenten toe te voegen aan een gerecht dat meestal erg weinig groenten bevat.. Groenten door de pannenkoeken!

In dit geval bietjes! Maar courgette werkt ook goed.

Ingrediënten voor 4-6 pannenkoeken:
> 500 gram (bio) gekookte bietjes, zonder vocht
> 3 eieren
> 12 flinke el havermeel, speltmeel of een combi
> scheut amandelmelk of havermelk
> flinke snuf zout
> peper
> kruiden zoals tijm 2tl en kurkuma 1tl
> kokosolie om mee te bakken

> Topping; bijvoorbeeld cowlsalade, of mierikswortelmayonaise (1 el mayo met 1 tl. mierikswortel) met kiemgroenten, tonijn(salade), gekookte kip etc.

Nodig: blender / staafmixer

Bereiding:
1, Doe de bietjes in een blender en mix tot een glad mengsel.
2. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. Je zou nu een vrij dik beslag moeten hebben. Zo niet, voeg dan nog wat meel toe. Is het te dik dan kun je er wat amandel- of havermelk aan toevoegen.
3. Zet een (niet te kleine) koekenpan op halfhoog vuur en doe er wat kokosolie in.
4. Als het beslag niet lekker uitloopt kun je het met een spatel een beetje uitsmeren (zorg daarom dat je pan niet te heet is).
5. Bak de pannenkoek om en om tot hij licht is verkleurd en stevig aanvoelt
6. Houd de gebakken pannenkoeken eventueel even warm door ze in een oven van 65 graden te zetten.

Eetsmakelijk!

ps: doordat je deze pannenkoeken belegd zit je sneller vol!