Pasta met groene roomsaus

Heerlijke saus voor over de pasta, boordevol groenten!
(Ook zeer geschikt voor kids die niet dol zijn op courgette en/of champignons).
Dit is één van de favorieten bij ons thuis.

Nodig:
Blender of staafmixer

Ingrediënten 3-4 personen:
– 200 gram (glutenvrije*) penne of fusilli
– 1 ui gesnipperd
– 175 gram kastanje champignons in plakjes
– 1 flinke of 2 kleine courgettes in plakjes**
– 250 gram (kalkoen)spekreepjes of kipworstjes in stukjes
– 250 ml haverroom of bio slagroom
– 1 teentje knoflook
– 1 tl Tijm
– 1 tl Oregano
– Peper naar smaak & snuf zout
– (Chilivlokken)

* bijvoorbeeld van bruine rijst
** Lekker snel snijden: snijd de courgette in de lengte door hou de stukken op elkaar en snijd dan nog een keer in de lengte, zodat je 4 stroken hebt. Hou op elkaar en snij plakjes van.

Bereiding:
1. Zet een pan met water op voor de pasta en voeg toe wanneer het water kookt. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2. Bak de spekreepjes in een wok of hapjespan zonder vet. Heb je kalkoenreepjes of kipworstjes, voeg dan een beetje kokosolie toe.
3. Haal de spekreepjes eruit en bewaar in een bakje.
4. Bak in het spekvet de ui en champignons.
5. Voeg de courgette toe samen met de knoflook, de kruiden en het peper en zout.
6. Wanneer de courgette gaar is pureer je het mengsel in de blender of met de staafmixer. Hou je van iets meer structuur dan kun je een deel achter houden (voor de volwassenen).
7. Blend het courgette mengsel samen met de room tot het glad is.
8. Doe terug in de pan en roer er de spekjes en de pasta er doorheen.
9. Verwarm het eventueel nog even.
10. Bestrooi eventueel met een beetje chilivlokken.

Eetsmakelijk!