Kurkumapasta maken

Als je zin hebt in een kurkuma latte dan kun je gewoon een schep kurkuma en wat zwarte peper door de melk roeren, maar dit geeft toch even een ander effect. Het lost wat lekkerder op.

Het is bovendien zo gepiept en een week of 2 houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten:
> 2 el kurkuma
> 1 tl gemalen zwarte peper
> ongeveer 50-60 ml water

Nodig:
– Steelpan
– Garde

Zo doe je het:
1. Doe de kurkuma en peper in een steelpan;
2. Voeg 50 ml water toe;
3. Zet de pan op een laag vuurtje;
4. Roer met een garde totdat je een dikke pasta krijgt, voeg eventueel de overige 10ml toe als het te dik is.
5. Zet het vuur uit en doe de pasta in een klein, schoon glazen potje.

Laat het een beetje afkoelen voordat je het in de koelkast doet. Schrijf de datum erop. Je kunt het maximaal 2 weken bewaren in de koelkast.