Gezondheid verbeteren met hulp van de Energetische Morfologische Bloedtest

Met de EMB krijg je heel snel inzicht in jouw gezondheid. Op die manier kun je ook heel gericht aan de slag gaan met het verbeteren van je gezondheid.

Dit onderzoek is onderdeel van een balanstraject.

Wat is een EMB voor test?

EMB staat voor Energetische Morfologische Bloedtest.

Voor deze test worden een aantal druppels bloed afgenomen door middel van vingerprikjes. Dit bloed wordt vervolgens op 3 manieren getest in een Nederlands lab in Bilthoven:

 1. Hematologisch; het ‘reguliere’ bloedonderzoek zoals de huisarts dat ook vaak aanvraagt. Denk aan metingen van het hemoglobine (zuurstoftransport) en afwijkingen in rode- en witte bloedcellen.
 2. Levende Bloedanalyse; het bloed wordt onder een microscoop bekeken en beoordeeld op o.a. de vorm en variatie. 
 3. Energetisch; dit beslaat het grootste gedeelte van de test. Het bloed wordt op energetische wijze geanalyseerd op o.a. tekorten aan vitaminen & mineralen, intoleranties*, stressparameters, hormonen en neurotransmitters.

Energetische test
Voor het derde onderdeel wordt het bloed doorgemeten door een complex bioresonantie-apparaat. Hierbij is het principe dat alles bestaat uit energie. Aan dit apparaat is een grote database gekoppeld met de frequenties van alle verschillende parameters. Een voorbeeld hiervan is vitamine D, B12 of een bacterie.

Deze parameters hebben allemaal hun eigen energie of frequentie. Gebaseerd op wat op dit moment de hoogste prioriteit heeft, geeft het apparaat aan op welke onderdelen het bloed een afwijkende frequentie vertoont. 

Al deze waarden worden in een rapport weergegeven. Hiervoor wordt een schaal gebruikt van 0-100% om de afwijking weer te geven.
Deze waarden zijn daardoor niet te vergelijken met een regulier bloedonderzoek.

Persoonlijk Advies

Het lab waar het bloed is onderzocht stuurt een rapport terug met alle (afwijkende) parameters erin. Hierin staat verder geen toelichting.
Daarom maak ik voor jou ook nog een persoonlijk adviesrapport. Het labrapport zelf stuur ik je digitaal toe.

In dit advies licht ik alle afwijkende uitkomsten toe en geef ik gericht en persoonlijke orthomoleculair advies op het gebied van voeding, supplementen en leefstijl waar je mee aan de slag kunt om zo snel mogelijk resultaat te ervaren.

Voor wie?

Volwassenen:

 • Darmklachten
 • Je ervaart hormonale onbalans zoals:
  • PMS (klachten voor je menstruatie zoals stemmingswisselingen)
  • PCOS (zeer onregelmatige cyclus)
  • Stemmingswisselingen
 • Je zit al een tijdje niet lekker in je vel:
  • weinig energie
  • geen zin om dingen te ondernemen
  • geen zin om te bewegen
  • somber
 • Je wilt graag zwanger worden en je lichaam in optimale conditie brengen.
 • Je vorige zwangerschap is niet zo soepel verlopen.

 Kinderen die:

 • Last hebben van chronisch eczeem
 • Vaak buikpijn hebben
 • Vaak hoofdpijn hebben
 • Vage klachten hebben

* In deze test worden een aantal veelvoorkomende allergenen energetisch getest. Het is dus geen intolerantietest an sich. 

Wil je graag een uitgebreid bloedonderzoek naar intoleranties? Dat kan ook, maar dat zijn andere type testen. Neem dan even contact op, dan bespreken we samen even welke test voor jou het meest geschikt is. Je kunt ook een gratis kennismakingsgesprek inplannen.

Kies het traject dat bij je past

De EMB is een fantastische tool om snel en gericht inzicht te krijgen in jouw gezondheid en hier gericht mee aan de slag te gaan. 

Onder mijn begeleiding gaan we hiermee aan de slag, zodat jij ook daadwerkelijk resultaat behaalt. Uit ervaring blijkt het dat het aanpassen van voedingsgewoonten tijd kost. Want tussen weten en doen zit een verschil en dan is het fijn om terug te kunnen vallen op mijn begeleiding. In de hertest zie je het resultaat terug van je harde werk en deze laat ook zien aan welke onderdelen je nog aandacht mag besteden.

Uit de EMB komt ook altijd suppletieadvies afgestemd op jouw behoeften. 

Onderdeel van de therapie

Deze test is een onderdeel van de orthomoleculaire therapie die ik aanbied: de juiste leefstijl, voeding en het aanvullen van tekorten is essentieel om je gezond en gelukkig te voelen!

Meten is weten. Hiervoor zijn er verschillende testmogelijkheden. Afhankelijk van je klachten en je wensen kunnen we kiezen voor verschillende vormen van bloedonderzoek of darmonderzoek. Bijvoorbeeld een EMB (Energetische Morfologische Bloedtest) of intolerantietest. Op basis van de uitkomsten kunnen we dan gericht aan de slag om jouw balans weer te herstellen in een aantal consulten. Hierin krijg je van mij persoonlijk orthomoleculair advies om grote stappen te maken in jouw gezondheid. 

Lees meer over de balanstrajecten voor volwassenen of kinderen.

Of plan hieronder een eerste consult in.

Je kunt me ook altijd even een mailtje of appje sturen.

Resultaat & Persoonlijke aandacht

Waarom bij Voedingsadvies Alkmaar?

 • Bij mij kun je een persoonlijke benadering verwachten. Ik maak de tijd voor je, luister naar je en kom altijd met een persoonlijk advies.
 • Het adviesrapport wat je ontvangt is met aandacht gemaakt. Ik besteed hier veel tijd aan. Ik zoek alles tot op de bodem voor je uit.
 • Wanneer je tussentijds vastloopt of je weet het even niet kun je altijd contact met me opnemen. Ik denk dan graag met je mee.
 • Ik zeg waar het op staat. Je moet wel aan de bak. We willen graag resultaat!
 • Ik zal je nooit veroordelen als iets nog niet lukt, verandering kost namelijk tijd. 
 • De consulten kunnen eventueel ook via Teams, uitgezonderd de consulten waar we bloed voor moeten afnemen.

Voedingsadvies Alkmaar in "Aan Tafel!"

Podcast Karavaan festival

De podcast is opgenomen op het Karivaan festival, juni 2022, met als thema:
“klimaat en duurzaamheid”. We spraken o.a. over gezonde voeding, de voordelen van biologische groenten, eetbuien, kids die niet willen eten en natuurlijk de EMB!

Voor deze podcast heb ik namelijk een EMB afgenomen bij Marjon Moed (bekend van verschillende documentaires) en de uitkomst daarvan hebben we (in grote lijnen) besproken tijdens deze podcast. 

Ontzettend leuk om te doen! Een informatieve podcast!Leuk opgebouwd en luistert makkelijk weg!