Vrouwencirkel
"Alle ballen in de lucht"

Even de pauzeknop indrukken

Jorien orthomoleculair therapeut

Voel je je gestrest? Kort lontje? Moe?
Niet de leukste versie van jezelf?

Hallo lieve vrouw,

Hoe behoud je (of krijg je) balans?
Een vraag waar vele van ons mee worstelen. Het is best een uitdaging om in deze drukke Westerse wereld de balans te bewaken.

En vaak willen we het ook graag heel goed doen. Een leuke moeder zijn, een leuke vrouw zijn, een leuke collega zijn, een leuke zus zijn, een leuke vriendin zijn etc. En natuurlijk willen we daarnaast gezond eten (koken), voldoende bewegen en goed slapen.

Maar hoe dan?!

We raken een beetje overspoeld. Overweldigd. Want we moeten zoveel. En we willen zoveel. Het is niet raar als je wordt geleefd en een soort wandelend hoofd wordt wat maar aan het rennen is en de ballen omhoog probeert te houden.

En soms valt er een bal, of een paar. Ergens houdt het op, het lichaam drukt op de rem.

Sta eens even stil. Neem even rust.
Joehoe! Ik ben er ook nog!

Maar dan moeten we hier wel naar luisteren.
Doe je dit niet dan ontstaan er uiteindelijk klachten waar je niet meer omheen kunt.

Daarvoor zijn vaak al (vage) klachten ontstaan zoals darmklachten, eetbuien, prikkelbaarheid, vermoeidheid, hoofdpijn, gevoel van overzicht verliezen etc.

Die zijn een teken dat de weegschalen niet helemaal in evenwicht zijn.

Vrouwencirkel "Alle ballen in de lucht"

Hoe je in balans blijft is voor iedereen anders. Maar in de basis komt het neer op (weer) leren voelen en voor jezelf zorgen. En dat begint met inzicht. 

Wanneer je een groep vrouwen bij elkaar zet ontstaat er herkenning, erkenning én inzicht!  Dat is zo ontzettend krachtig! Hier kun je helemaal jezelf zijn, even lekker opladen.

Daarnaast zal ik mijn inzichten met je delen vanuit mijn achtergrond als orthomoleculair therapeut met alles wat ik de afgelopen jaren heb mogen leren. Zowel vanuit de orthomoleculaire geneeskunde, de darmtherapie als andere inzichten die ik de afgelopen jaren heb vergaard in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. 

Balans kent verschillende aspecten waaronder gezonde voeding, bewegen, slaap en voldoende ontspanning. De laatste blijkt vaak de grootste uitdaging. 

Weet jij nog waar je van ontspant? Waar je gelukkig van wordt? Weet je wat jouw lichaam nodig heeft om gezond te zijn?

Vrouwencirkels zijn een fantastische manier om je te helpen “Alle ballen in de lucht” te lucht te houden. Even bewust tijd voor jezelf creeren in een helende omgeving. 

Deze thema’s geven je inzicht en helpen je om deze balans voor jouw lichaam en jouw mind te ontdekken én te integreren in je leven. 

Hoe werkt het?

Ongeveer 1x per maand organiseer ik een vrouwencirkel met steeds een ander thema rondom het overkoepelende thema “Alle ballen in de lucht houden”.

Tijdens zo’n avond druk je even op de pauzeknop. Het is even tijd voor jou.

In een relaxte sfeer gaan we in de cirkel dieper in op het thema van die avond. Ik deel inzichten rondom het thema en er is ruimte om te delen hoe het voor jou en de andere vrouwen is. 
Op die manier krijg je meer inzicht in de factoren die invloed hebben op jouw lichaam en jouw mind. 

Denk bijvoorbeeld aan het effect van bepaalde voeding op je lichaam of de rol van je hormonen. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

De avond duurt ongeveer 1,5 uur. 

Meenemen:
Ik zorg voor een lekker kopje thee met iets lekkers.
Het is fijn als je een yogamatje en (meditatie)kussentje kunt meenemen.

De agenda vind je als je nog wat verder naar beneden scrolt op deze pagina.

Vind jij het moeilijk om de balans te bewaken? Om even tijd voor jezelf vrij te maken? 
Dan zijn deze vrouwencirkels wel wat voor jou!

Je bent van harte welkom. 

Agenda Vrouwencirkels

Data en thema’s onder voorbehoud

Een rustige mind en een gezond lichaam zorgen voor een gevoel van gezond en gelukkig zijn.

Tijdens deze vrouwencirkels staan verschillende thema’s centraal. Er is ruimte om te delen over deze thema’s en ik zal wat toelichten vanuit mijn vakgebied als orthomoleculair therapeut. 

22 september 20:00 Hoe houd je alle ballen in de lucht?

Wat is er nodig om alle ballen in de lucht te houden?  Hoe vergroot je je weerbaarheid? 

Waar kun je zelf invloed op uitoefenen en wat heb je daarvoor nodig?  En waarschijnlijk weet je het best wel, maar hoe ga je het ook doen?

10 november 20:00 Hormonale (on)balans

Als vrouw staan we onder constante invloed van hormonen. En die kunnen maken dat je je geweldig voelt of energieloos. Dat je een kort lontje hebt, emotioneel bent of los gaat op de chocolade. Dat je overgangsklachten ervaart of PMS (premenstrueel syndroom). 

Hormonen sturen ons gedrag vaak meer dan we beseffen. We denken dan dat we het zelf anders hadden kunnen doen, maar is dat wel zo?

Op welke manier spelen hormonen voor jou een rol?  Voelt dit als jouw thema? Wees dan welkom!

Hoe laat? De avond start om 20:00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Je bent welkom vanaf 19:45.

Waar? Hier op locatie in Heerhugowaard (MIC).

Neem even een pauze! Even tijd voor jezelf! Een moment van inzicht en een stap naar meer balans voor jouw lichaam en je mind.

24 november 20:00 Genieten van eten

Geniet jij niet meer van eten? Doordat je je schuldig voelt als je iets eet wat je eigenlijk niet mag of misschien vind je eten wel helemaal niet meer leuk omdat je altijd op dieet bent en het eten wat je eet niet altijd lekker vindt.

22 december 20:00 Zorgen voor jezelf

Zorgen voor jezelf, dat klinkt vaak makkelijker dan het is. Waarom is dat toch? Weet je nog waar je blij van wordt? Waar je van ontspant? Hoe zorg je voor jezelf en wat heb jij eigenlijk nodig?

Voor wie?

Voor vrouwen die wel wat meer balans kunnen gebruiken.

Die op zoek zijn naar handvatten om al die ballen in de lucht te houden.

Oorspronkelijk is deze groep gestart voor vrouwen die last hadden van eetbuien of een ongezonde relatie hadden met voeding en hun lichaam. Maar al snel kwam ik erachter dat het bewaken van de balans belangrijk voor álle vrouwen die daarmee worstelen!
En of dat zich uit in eetbuien, vermoeidheid, hoofdpijn of darmklachten, maakt eigenlijk niet zoveel uit!

Het is gewoon een grote uitdaging in deze tijd om alle ballen in de lucht te houden.

Dus sluit gezellig aan en druk even een avondje op die pauzeknop voor jezelf! 

Deze avonden passen bij jou als je je herkent in klachten zoals:

  • Je hebt moeite om de balans te bewaken in je leven;
  • Je voelt je vaak opgejaagd en gestrest;
  • Je hebt last van eetbuien;
  • Je kunt je to-do lijsten soms niet meer overzien;
  • Je hebt regelmatig een kort lontje;
  • Je hebt vaak hoofdpijn;
  • Je slaapt slecht;
  • Je hebt te weinig energie, je bent altijd moe;
  • Je hebt moeite om gezond te eten/koken;
  • Je voelt je soms somber.
Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent. En het is heel fijn om hierover te spreken binnen de energie van vrouwen onder elkaar. 

Testimonial van Nicoline

Toen ik begon in de groep met Jorien voelde ik me a) te zwaar en was ik b) een beetje sceptisch omdat ik dacht: 'Als je eetbuien hebt moet je je gewoon beter leren beheersen'. Tijdens de sessies met Jorien kreeg ik inzicht na inzicht over waarom ik soms die onbedwingbare neiging heb om te snaaien. Jorien vertelde op een heel begrijpelijke manier hoe ons lichaam werkt en dat 'jezelf beheersen' een mission impossible kan zijn als er ook andere factoren meespelen. De sessies hadden een fijne balans tussen kennis leren en reflectie en Jorien's vakkennis en positieve aanmoedigingen hebben me enorm geholpen om mijn eetbuien te beteugelen en er anders mee om te gaan. Nu heb ik nauwelijks eetbuien meer en voel ik me superlekker in mijn vel. Fijne bijkomstigheid en niet het allerbelangrijkste: 'als vanzelf' bijna 8 kilo afgevallen. Deze groepssessies met Jorien raad ik iedereen aan die een haat-liefde verhouding heeft met eten en/of haar eigen lichaam!
Voedingsadvies Alkmaar
Nicoline Huizinga

N.B.: Toen was deze groep nog voor vrouwen met eetbuien of een slechte relatie met zichzelf of hun lichaam. Het mooiste vind ik dat ze na de groep lekkerder in haar vel zat. 

Wat zijn de kosten?

Je kunt je aanmelden per keer. Kies een vrouwenavond waarvan het thema je aanspreekt.

De kosten zijn 25 euro per avond.

Het maximum aantal deelnemers per avond is 8. 

Vol = vol. Wel kun je jezelf op de wachtlijst laten zetten, mocht er iemand afzeggen neem ik contact met je op.

* Let op: voor een gekocht ticket is geen restitutie mogelijk en deze geldt alleen voor de avond waarvoor je dit ticket hebt gekocht.