Zo haal je het beste uit kruiden
Ben jij ook zo dol op kruiden? Ik wel!
Echte smaakmakers en ook heerlijk als thee.
Muntthee en gember zijn wel bekend, maar experimenteer eens met kruiden.
Ik heb nu citroenverbena en citroenmelisse in mijn moestuintje staan, die doen het hartstikke goed. Heerlijk theetje.
Of stop eens een stokje kaneel in een theepotje bij de munt, dat geeft het weer een hele andere twist.
En super gezond natuurlijk ook kruiden he! Laten we dat vooral niet vergeten. Ze zitten boordevol mineralen en anti-oxidanten. Peterselie bevat bijvoorbeeld heel veel ijzer! Dus voeg kruiden toe aan je eetpatroon! En heb je harde kruiden over (zoals peterselie en bieslook)? Vries ze dan gesneden in.
Tips
Ok en nu dan de tips!
Om optimaal gebruik te maken van die gezonde stofjes is het belangrijk dat je de kruiden niet verbrand. Dus voeg kruiden zoals peterselie pas aan het einde toe in de pan en kook ze niet mee. Dan blijft er niets van over.
Kruidenthee
Was de kruiden eventueel en duw ze een beetje onderin je beker. Overgiet ze met een laagje koud water en schenk daar pas het kokende water overheen.