Wanneer je wilt afvallen maar het niet lukt door eetbuien

Je wil zo graag afvallen!

Je zou er alles voor over hebben. Kon je het er maar vanaf toveren en NU die kilo’s kwijt zijn.

Hoe zou je je dan voelen?  Dan zou je gelukkig zijn en zou iedereen je fantastisch vinden en dan zou het je wel lukken om die geweldige baan / man / …. te krijgen. Je zou eindelijk dat jurkje (/broek/shirtje) dragen en er fantastisch uitzien.

Maar zover is het nu niet.. De hele dag spookt het door je hoofd en bekijk je jezelf kritisch in de spiegel en reflecties.

Je probeert gezond te eten, maar toch lukt het je niet. Regelmatig ga je ‘de fout’ in en eet je dingen die je niet mag van jezelf of  heb je jezelf niet meer in de hand en vind je jezelf toch weer op de bank met een flinke eetbui. 

Om daarna weer te balen als een stekker, in bed te liggen piekeren hoe dit toch ooit gaat stoppen en je weer super rot te voelen.

Je hebt vast al gemerkt dat deze vicieuze cirkel een hele lastige is om te doorbreken op deze manier.

Want afvallen vanuit een slecht zelfbeeld met als doel een soort ideaalbeeld (wat niet bestaat), gaat je nooit lukken!

Dus moet het op een andere manier!

Het is niet voor niets dat afvallen moeiteloos lijkt te gaan als je verliefd bent. Misschien heb je dat ook weleens ervaren. 

Toen ik mijn man leerde kennen vlogen de kilo’s ervan af! Eten was ineens bijzaak geworden omdat ik zo verliefd was. Het kostte me echt totaal geen moeite, na een jarenlange struggle met mijn gewicht en lichaam.

Even (weer) heel verliefd worden is waarschijnlijk niet zomaar even geregeld en ook dat gaat weer over.  Maar werken aan je zelfbeeld en zorgen voor jezelf is dat wel!

Want ik ga je verklappen dat zelfs wanneer het je is gelukt om je ideale gewicht of maat te bereiken, je leven nooit (constant) perfect zal zijn! Het leven is nu eenmaal niet alleen maar leuk.. 

En zeker wanneer jij een ideaalbeeld nastreeft, zo’n ‘perfect’ (lees: gefotoshopt) model die ons wordt voorgehouden als de norm, dan ga je altijd wel iets vinden aan jezelf wat niet perfect is. Het perfecte plaatje bestaat namelijk helemaal niet!

5 tips om je op weg te helpen:

  1. Ga op zoek naar wie jij écht bent! Ik zie ons lichaam als een verpakking van onze ziel. Je lichaam of uiterlijk, zegt niets over jou als persoon. Wat zijn je kwaliteiten, je sterke kanten? Wat maakt jou uniek?
  2. Zorg goed voor jezelf. Ga op tijd naar bed en plan regelmatig me-time in.
  3. Eet gezond omdat je goed voor je lichaam wil zorgen. Omdat jij dat waard bent, niet om af te vallen.
  4. Draag kleding die goed zit en waar je je lekker in voelt.
  5. Benoem elke dag voor het slapen 3 (kleine) dingen waar je dankbaar voor bent. Misschien klinkt dit als iets geks, maar het geeft je zo’n andere mindset! Je leert je brein om te kijken naar wat er al wel is en het geeft je een gelukkig gevoel.

Samen aan de slag?

Ben jij klaar met die vervelende vicieuze cirkel? Wil je aan de slag op weg naar een gezonde relatie met eten en met jezelf?

Ik begeleid vrouwen in een 1-op-1 traject van ongeveer een half jaar op weg naar een gezonde relatie met eten en met hun lichaam. Dit unieke traject focust op zowel lichamelijke als mentale onbalans. We starten met bloedtesten om daar onderzoek naar te doen. Thuis ga je aan de slag met verschillende opdrachten en aanpassingen in je voedingspatroon en -gewoonten. 

Lees verder..

Of kom direct in actie en plan hieronder een gratis kennismakingsgesprek in waarbij we bespreken of dit traject geschikt is voor jou: