Verkouden goed of slecht teken?

Ik ben snipverkouden. Even een dipje in mijn weerstand blijkbaar. Oh jee. Maar weet je ik ben er eigenlijk wel blij mee!

Ik herken het wel, ik heb de afgelopen weken wat minder lekker geslapen. Kids vaak wakker en ik heb altijd een beetje moeite met op tijd kunnen slapen als het buiten nog zo licht is. Idealiter zou je dan later naar bed gaan en later opstaan.. Maar dat later opstaan is helaas geen optie ;). En met dat mooie weer vind ik een wijntje ook wel heel lekker, maar ja dat moet je dus alleen doen als … je je goed voelt! Precies! Dus voor mij ook weer even een wake-up call om beter naar mezelf te luisteren!

Wist je dat het helemaal niet normaal is als je nooit verkouden of ziek bent? 

Wanneer je ziek bent en koorts krijgt dan word je lichaam weer even lekker opgeschoond. Na ziekte heb je weer anti-stoffen aangemaakt en is je immuunsysteem dus weer sterker geworden.

Ben je om de haverklap ziek of verkouden, tja dan gaat er ook iets niet goed, dan is je weerstand echt te laag.
Maar wanneer je echt nooit verkouden of ziek bent, betekent dat vaak niet dat je super gezond bent, maar dat je zo weinig weerstand hebt dat je lichaam niet meer in staat is om het immuunsysteem te activeren en te vechten tegen de ziekteverwekkers in je lichaam.

Dus dan moet je écht aan de slag met je immuunsysteem!
Hierover leer je natuurlijk in het programma. Specifiek in Module 6 waarin ik je een aantal handvatten geef om je immuunsysteem te boosten!

Ik doe vandaag lekker een beetje rustig aan.. Fijne dag!