PMS klachten verminderen

Breng je hormonen weer in balans

Wat is PMS?

PMS staat voor het Premenstrueel Syndroom. Dit is een verzameling van fysieke en emotionele symptomen die optreden bij vrouwen in de dagen (of soms weken) voorafgaand aan hun menstruatie. Symptomen van PMS kunnen variëren van prikkelbaarheid, stemmingswisselingen (somberheid) en vermoeidheid tot hoofdpijn, buikpijn en een opgeblazen gevoel.

“Een week voordat ik ongesteld word, verander ik in een draak!”

“Ik kan me soms ineens heel somber voelen.”

“Ik heb voor mijn menstruatie totaal geen geduld naar mijn kinderen.”

“Ik wil elke maand scheiden”.

“Voordat ik ongesteld word heb ik totaal geen energie meer”.

Herkenbaar?

Door aanpassingen te doen aan je voeding en leefstijl is het gelukkig goed mogelijk om PMS klachten te verminderen en je hormonen in balans te krijgen. Zodat je weer lekker in je vel zit, je een leuke moeder of vrouw voelt en niet van die (extreme) moodswings hebt.

Wat zijn de oorzaken van PMS?

PMS kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. De belangrijkste factor is hormonale schommelingen. 

Tijdens de menstruatiecyclus fluctueren de hormoonspiegels in het lichaam. Dat is normaal, tot op een zekere hoogte. 

Klachten ontstaan wanneer de hormoonspiegels zo fluctueren dat de verhoudingen tussen de verschillende hormonen uit balans raken. Dan kunnen er klachten optreden zoals  stemmingswisselingen en andere (heftige) lichamelijke klachten. 

Van invloed op onze hormonen zijn o.a. voeding, stress, beweging en slaap. Gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, stressreductie en voldoende slaap zijn dus essentieel voor een gezonde hormoonbalans en kunnen helpen om de symptomen van PMS te verminderen.

Hormonale disbalans testen

Belangrijk is om in kaart te brengen waar de hormonale onbalans zich bevindt. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een speekseltest die de verhoudingen tussen de verschillende hormonen weergeeft. 

Ook speelt de darmgezondheid een grote rol in onze hormonale balans. Afhankelijk van de klachten kan het daarom ook zinvol zijn om met behulp van een darmonderzoek jouw darmgezondheid in kaart te brengen.  

Welk onderzoek voor jouw geschikt is, bespreken we samen in het eerste consult. Daarna kunnen we daadwerkelijk aan de slag om jouw hormonen in balans te krijgen.

Jorien orthomoleculair therapeut

Samen aan de slag om jouw PMS klachten te verminderen

Mijn naam is Jorien de Gans en ik ben orthomoleculair darmtherapeut, met een grote interesse in hormonen. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van vrouwen met hormonale klachten en ben ook ervaringsdeskundige op het gebied met PMS klachten en hormonale onbalans. Orthomoleculair therapeut hormonen.

Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met je hormonen en gezondheid? Wil je je weer gezond én gelukkig voelen? Start dan nu een balanstraject

Dit start met een eerste consult, waar we je klachten in kaart brengen en ik je advies geef over de in te zetten testen. Deze onderzoeken vraag ik dan direct voor je aan bij het gerenommeerde lab waar ik mee samenwerk. Deze onderzoeken zijn altijd op basis van een wetenschappelijke onderbouwing. 

In het vervolgconsult bespreken we de uitkomsten van het onderzoek en het behandelplan dat ik voor jou heb gemaakt. Vanaf dan kun je stap-voor-stap aan de slag om jouw gezondheid te verbeteren en je PMS klachten te verminderen. 

Plan hier jouw eerste consult in mijn agenda op een moment dat het jou uitkomt.

Dit zeggen mijn klanten over mij op Google

Mijke
Mijke
Read More
Jorien is een heel fijn en lief mens. Aardig maar ook eerlijk. Heel behulpzaam, denkt mee en stelt goede vragen. Haar praktijk is een rustige plek met altijd een lekker theetje en het ruikt er ook erg fijn. Ze geeft goede tips en laat je echt goed naar jezelf kijken. Ze geeft je inzicht in je eet en leef gewoontes zonder schuldgevoelens. Ze kijkt naar jou als persoon. Dus niet alleen naar je klacht. Dat werkt heel fijn, aangezien iedereen anders is en een ander rugzakje draagt. Zij kijkt en denkt met je mee. De onderzoeken ( bloed e.d.) en uitslagen neemt ze uitgebreid met je door zodat het in jip en janneke taal duidelijk wordt waar je iets kunt veranderen of aanpassen. Ze kijkt ook naar je budget, waardoor er voor elke portemonnee wel iets te vinden valt wat je kan helpen in het verbeteren van jouw gezondheid. Door mijn intoleranties duidelijk in beeld te brengen zit ik nu stukken beter in mijn vel en weet ik vaak ook hoe ik het moet oplossen als het toch mis gaat. Zo ook met de overgang, nu zeer fijne supplementen en tips waardoor de opvliegers weggevlogen zijn. Ik ben heel dankbaar!!😊
Marinella
Marinella
Read More
Fijne persoonlijke benadering, waarin echt mee werd gedacht. De begeleiding hebben wij als heel prettig ervaren, enorm bedankt. Wij hebben een hele blije en energieke dochter 🙂
Roxanne
Roxanne
Read More
Ik adviseer jorien ten zeerste! Ik zat met mijn handen in het haar en wist niet wat ik met alle verschillende adviezen van zowel huisarts als medisch specialist moest doen. Ik wist wel dat ik geen sterke medicatie wilde en hoopte daarom dat er een mogelijkheid was om mijn darm afwijking toch via een orthomoleculair specialist te behandelen. Jorien heeft alles naast elkaar gelegd, de opties toegelicht en heeft ze op basis van onderzoek een uitgebreid plan opgesteld. Ik heb dit plan gevolgd en voel me 100x beter. Ze was ten alle tijden bereikbaar voor hulp en advies. Ik adviseer Jorien nogmaals ten zeerste! Jorien is een specialiste met kennis en een ruim netwerk aan meer kennis indien nodig. Daarnaast is ze een rustig persoon met veel geduld die goed door de regels heen kan lezen. Probeer het zelf! Ik verzeker u dat u het helemaal met mij eens zult zijn!
Sabina
Sabina
Read More
Jorien is erg betrokken. Ik heb vorig jaar een EMB-test bij Jorien gedaan, om wat inzicht te krijgen in voeding en vitaminen. Waar heb ik tekorten van en waar reageert mijn lichaam op. Erg verhelderend.
Amanda
Amanda
Read More
Heel fijn. Ben zo blij dat ik naar Jorien ben gegaan! Ze is rustig en kalm en weet zoveel. Ze is heel goed in de nazorg, zoekt regelmatig contact of alles goed gaat en of je nog vragen hebt.
Saskia
Saskia
Read More
Via Facebook kwam ik bij voedingsadvies Alkmaar terecht om mijn dochter beter en verantwoord te laten eten.. het heeft mijn dochter en mijzelf enorm geholpen.. met goede tips hoe we dat aan konden pakken.. ze eet nu veel gevarieerder en gezonder. Ik kan het iedereen aanraden.
Anita
Anita
Read More
Al jaren heb ik veel last van gecombineerde klachten aan gewrichten en spieren en banden Ik was er aan gewend maar door de juiste adviezen en preparaten heb ik t idee dat ik er anders tegen aan kijk en ook beter geholpen wordt En dat t beter gaat!! Dit is een aanrader voor iedereen
Linda
Linda
Read More
Jorien heeft merkbaar veel passie voor haar vak en dankzij een hele heldere, begrijpelijke uitleg en concrete adviezen heeft ze mij gemotiveerd en geïnspireerd om beter voor mijzelf & gezin te zorgen!
Johan
Johan
Read More
Super goed advies. Heeft me enorm geholpen bij het herstellen na Corona.
Isis
Isis
Read More
Ik heb pas een EMB bloedtest laten doen. Vooraf hadden we een uitgebreiden intake en toen de uitslagen binnen waren hadden we ook weer gesprek waarin zij mij veel informatie en advies gaf. Ik ben hierdoor tot veel goede inzichten gekomen en ben hier lekker mee aan de slag gegaan. Jorien is heel meedenkend en kan met mijn vragen nog steeds bij haar terrecht. Ik raad voedinsadvies Alkmaar zeker aan!!
Marina
Marina
Read More
Bij Jorien een EMB test laten afnemen. Zij is zo vriendelijk en ze luistert vooral goed naar jou. Ik ben een hele lastige eter maar door Jorien haar adviezen ben ik dingen gaan proberen die ik anders nooit zou eten. Wat ik heel fijn vond is dat ze het advies echt op maat geeft en je vooral niet het gevoel geeft dat je het moet doen. Hierdoor voelde ik mij volledig op mijn gemak en juist dingen wilde proberen. Sinds ik mijn voeding hebt aangepast voel ik mij fantastisch, zoveel meer energie. Wat de juiste voeding al niet met je lichaam kan doen.
Previous
Next