Gezonde chocolademousse

Chocolademousse voor het ontbijt? Ik herinner me nog (toen ik nog in loondienst was), dat een collega een beetje sceptisch aan me vroeg, is dat nou gezond?! En ik volmondig “ja!”, kon antwoorden! Mijn kids zijn er ook dol op. Zo zit ‘s ochtends je eerste portie groenten er al in! En het is super snel en simpel om te maken!
Ook lekker als toetje trouwens 🙂

Ingrediënten:
– 1 rijpe banaan (geschild in stukjes)
– 1 rijpe avocado (geschild en ontpit, in stukjes)
– 1 el rauwe cacao (naar smaak meer of minder)

Optionele topping:
– 2 el kokosrasp
– (ontdooid diepvries) rood fruit

Schil de banaan en snij in stukjes. Snij de avocado door de helft, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snij dit in stukjes of schep het er in stukjes uit. Doe samen met de cacao in een blender of het bakje van je staafmixer en mix tot een glad geheel. Lepel het mengsel over in een schaaltje. Versier met een gezonde topping die jij lekker vindt! Denk aan zonnebloempitten, pompoenpitten, kokosrasp, rood fruit etc.