De pauzeknop sessies

Kom weer in balans

Jorien orthomoleculair therapeut

Wat heb JIJ nodig om gelukkig en gezond te zijn?

Een vraag waar vele van ons mee worstelen. Het is best een uitdaging om in deze drukke Westerse wereld de balans te bewaken.

Gezond eten, voldoende bewegen, niet teveel stress, voldoende slaap. Op zich weten we het ook wel. Maar het ook doen is een tweede.

We raken een beetje overspoeld. Overweldigd. Want we moeten zoveel. En we willen zoveel. Het is niet raar als je wordt geleefd en een soort wandelend hoofd wordt wat maar aan het rennen is en de ballen omhoog probeert te houden.

En ergens houdt het op. Dan drukt je lichaam op de rem.

Sta eens even stil. Neem even rust.
Joehoe! Ik ben er ook nog!

Er ontstaan dan klachten waar je (uiteindelijk) niet meer omheen kunt.

Zoals een burn-out of ziekte.

Daarvoor zijn vaak al (vage) klachten ontstaan zoals darmklachten, eetbuien, prikkelbaarheid, vermoeidheid, hoofdpijn, gevoel van overzicht verliezen etc.

Ik heb zelf een burn-out gehad en een aantal maanden thuis gezeten.
Dat was een pittige én leerzame tijd.

Het is niet zeldzaam dat iemand nog een keer in een burn-out terecht komt. Als je eenmaal een burn-out hebt gehad dan ben je er gevoeliger voor. Ik heb er daarna zeker nog 2 keer tegenaan gezeten. Gelukkig herken ik het nu wel eerder en kan ik eerder ingrijpen. Dus die balans bewaken blijft altijd een aandachtspunt. Vanuit daar ben ik op zoek gegaan naar wat ik nodig heb en daardoor heel veel tools leren kennen die hierbij kunnen helpen.

Digitale sessies: De pauzeknop

Hoe je in balans blijft is voor iedereen anders. Maar in de basis komt het neer op (weer) leren voelen en voor jezelf zorgen. En dat begint met inzicht. Inzicht in wat voeding met je doet, inzicht in welke emoties je voelt, inzicht in hoe je voor jezelf zorgt en waar je eigenlijk naar verlangt.

Weet jij nog waar je van ontspant? Waar je gelukkig van wordt? Weet je wat jouw lichaam nodig heeft om gezond te zijn?

In de digitale groep voor vrouwen “de Pauzeknop” komen deze onderdelen terug in verschillende thema’s. 

Deze thema’s geven je inzicht en helpen je om deze balans voor jouw lichaam en jouw mind te ontdekken én te integreren in je leven. 

Hoe werkt het?

Je logt live in via Teams. Aan de hand van een PowerPoint presentatie neem ik je mee in het thema van de dag. Tijdens de sessie krijg je opdrachten en ruimte om vragen te stellen. De sessie duurt 1-1,5 uur. De agenda vind je als je nog wat verder naar beneden scrolt op deze pagina.

Na de sessie ontvang je een huiswerkopdracht zodat je er thuis verder mee aan de slag kunt en je het ook echt gaat integreren in je leven.

Heb jij het gevoel dat je uit balans bent? Heb je klachten zoals vermoeidheid, last van eetbuien of vaker hoofdpijn? Dan zijn deze sessies wel wat voor jou!

Je bent van harte welkom. Meld je aan via onderstaand formulier.

Agenda Pauzeknop sessies

Een rustige mind en een gezond lichaam zorgen voor een gevoel van gezond en gelukkig zijn.

In deze sessies worden verschillende thema’s behandeld die je helpen om inzicht te geven in hoe je lichaam werkt en hoe je meer balans kunt bewaken.

7 juni 10:00 Bewustzijn en voelen

In onze drukke levens lopen we onszelf nog weleens voorbij. We nemen eigenlijk geen tijd om stil te staan bij hoe het met ons gaat. We zijn een soort wandelende hoofden geworden. Tips hoe dat anders kan!

21 juni 10:00 Perfectie

Wat is jouw ideaalbeeld van hoe jij eruit zou moeten zien? En is dat realistisch? Hoe komen we aan de beeld en waarom is dat anders voor vrouwen als voor mannen?

De sessies starten om 10 uur en duren maximaal 1,5 uur.

Zorg voor een rustig plekje en gun jezelf dit moment. 

Neem even een pauze! Even tijd voor jezelf! Een moment van inzicht en een stap naar meer balans voor jouw lichaam en je mind.

05 juli 10:00 Genieten van eten

Geniet jij niet meer van eten? Doordat je je schuldig voelt als je iets eet wat je eigenlijk niet mag of misschien vind je eten wel helemaal niet meer leuk omdat je altijd op dieet bent en het eten wat je eet niet altijd lekker vindt.

19 juli 10:00 Hormonale balans

Ondanks dat we denken dat we controle hebben over al onze acties en ons handelen is dat eigenlijk helemaal niet zo. Waarom reageerde ik nu zo? Of waarom heb ik nu toch iets gegeten wat ik eigenlijk niet van plan was? Door onze hormonen!

Voor wie?

Deze groep is gestart voor vrouwen die last hadden van eetbuien of een ongezonde relatie hadden met voeding en hun lichaam. Als orthomoleculair therapeut begeleid ik regelmatig vrouwen met burn-out of met moeite om alle ballen in de lucht te houden.

En eigenlijk kwam ik er gaandeweg achter dat zij tegen dezelfde dingen aanlopen als de vrouwen voor wie ik dit groepje was gestart. Daarom heb ik besloten om deze sessies aan te gaan bieden voor een breder publiek om zo nog meer mensen te helpen.

Deze sessies passen bij jou als je je herkent in één of meerdere van deze klachten:

  • Je moeite hebt om balans te bewaken in je leven;
  • Je voelt je vaak opgejaagd en gestrest;
  • Je hebt last van eetbuien;
  • Je kunt je to-do lijsten soms niet meer overzien;
  • Je hebt regelmatig een kort lontje;
  • Je hebt vaak hoofdpijn;
  • Je slaapt slecht;
  • Je verandert in een draak aan het einde van je menstruatie;
  • Je voelt je soms somber.

Wat zijn de kosten?

Na één sessie ga je naar huis met inzicht, maar wat ik voor je wil is dat je structureel meer balans en gezondheid gaat ervaren. En dat kost natuurlijk gewoon tijd. 

Daarom bied ik deze sessies aan met een minimum van 3 keer. Vaker mag altijd! 

Je kunt een strippenkaart kopen per 3 of 5 sessies. 

3 keer = €   99    (33 euro per sessie, 3 maanden geldig)
5 keer = € 145    (29 euro per sessie, 5 maanden geldig)

Je kunt je dan aanmelden voor de sessies waar je aanwezig wilt zijn.
Heb je je aangemeld maar kun je toch niet? Dan blijft je sessie staan mits je je uiterlijk een week van tevoren weer hebt afgemeld.

Het maximum aantal deelnemers per sessie is 8. Ik wil namelijk iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven.

Schrijf je hieronder in dan neem ik contact met je op voor verdere informatie:

Vraagje? Stuur me een app: