Heerlijk voedend en vooral op koude ochtenden een heerlijke start van de dag! Hiermee kom je de ochtend wel door! Niet alleen voor volwassenen, mijn kids zijn er ook dol op!
Ingrediënten voor 1 persoon:
200 ml haver- of amandelmelk
35 gram (glutenvrije) havermout
1 el lijnzaad (zelf even kneuzen)
1/2 banaan
kaneel
1 el geraspte kokos
- Doe in een steelpannetje 200ml haver- of amandelmelk en voeg de havermout toe. Breng aan de kook en zet zacht. Voeg de lijnzaad toe en laat nog een paar minuten pruttelen.
- Snij ondertussen de halve banaan in stukjes, doe alvast in een schaaltje waar je straks uit wilt eten.
- Voeg de havermout toe aan de banaan in het schaaltje samen met een flinke snuf kaneel. Roer goed door.
- Garneer met de kokos.
Variatietip:
Vervang de banaan eens door een geraspte appel en kook die (eventueel) mee.
Roer er eens een eetlepel rauwe cacao doorheen voor ‘chocoladepap’.
Eetsmakelijk!