Lekker op zondagochtend, deze gezonde ananaspannenkoekjes of stop ze in de lunchtrommel. Inclusief verstopte groenten!
Wat heb je nodig?
- Een verse ananas
- 180 gram (glutenvrij) havermeel
- 80 ml amandel- of havermelk
- 250 gram courgette
- Een flinke hand spinazie
- 4 eieren
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 2 tl kaneel
- Een flinke snuf zout
- Schil de ananas (dit gaat makkelijk met een broodmes, zet je ananas rechtop en snij van boven naar beneden).
Zorg ervoor dat alle pitten eruit zijn. Snijd de ananas dan in dunne plakken en verwijder met een mesje de harde kern.
Zorg er wel voor dat de plak zelf heel blijft! - Doe alle ingrediënten behalve de ananas in een blender of keukenmachine.
- Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur met een beetje kokosolie
- Doe 4 plakken ananas in de pan. Giet per plak ongeveer een juslepel vol beslag.
- Zet een deksel op de pan
- Draai de pannenkoekjes om en laat nog een paar minuten bakken tot ze gaar zijn.
- Herhaal dit tot de ananas / beslag op is.
- Heb je nog beslag over, kun je hier natuurlijk ook nog een paar kleine pannenkoekjes van bakken.
Eetsmakelijk! 🙂