Blogs

Blogs & Recepten
News Fake News Newspaper Press  - viarami / Pixabay

Informatief

Informatief

AD(H)D en Omega 3

Er is een duidelijk verband tussen de symptomen van AD(H)D en de DHA status. DHA is de dierlijke vorm van Omega 3. Een essentieel vetzuur die heel belangrijk is voor een goede hersenfunctie.

Lees verder »
Medicine Vitamin Prevention Tablets  - Sztrapacska74 / Pixabay
Informatief

Supplementen zijn niet eng!

Wanneer je je goed laat adviseren kunnen voedingssupplementen een goede aanwinst zijn op je dagelijkse gezonde voeding. Wanneer je tekorten oplost heb je een kleinere kans op gezondheidsproblemen.

Lees verder »
Cashew Nut Eat Meal Ingredient  - viarami / Pixabay

Recepten

Vrolijk en gezond water

Niet alle kinderen zijn gewend om water te drinken of worden enthousiast van water. Toch is dit het gezondste drankje wat er bestaat! En kun je echt water leren drinken. We bestaan zelf voor het grootste gedeelte uit water en water bevat geen calorieën. In onze maatschappij, waarin overal suiker wordt toegevoegd, is het een groot pluspunt als de drankjes vrij zijn van suiker (of zoetstoffen)!

Lees verder »

Hartige muffins

Ingrediënten voor 6 stuks: 100 gram gehakt ½ rode paprika (in stukjes) 1 flinke hand spinazie (gewassen, grote bladeren in stukjes) 2 tl tomatenpuree 1 teentje knoflook (in stukjes)

Lees verder »

Frittata

Ingrediënten: 1 courgette (geraspt of in hele kleine blokjes) 150 gram wortel (geraspt) 1 lente-ui (in dunne ringetjes) 1 ui (gesnipperd) 200 gram (kastanje)champignons of gemengde paddenstoelen (in stukjes

Lees verder »

Gezonde 10-uurtjes

Vitaminen, mineralen en vezels zijn heel erg belangrijk voor het functioneren van het (kinder)lijf en vind je terug in groenten en fruit. In tussendoortjes uit de winkel zit doorgaans

Lees verder »