Blogs

Blogs & Recepten
News Fake News Newspaper Press  - viarami / Pixabay

Informatief

Informatief
Voedingsadvies Alkmaar

Biologisch eten, gezondheidswinst of een dief van je eigen portemonnee?

Biologische voeding is enorm opgekomen de afgelopen jaren. Waar dit vroeger vooral werd gekocht door de ‘geiten-wollen-sokken’, neemt de vraag naar biologisch enorm toe. De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig aardig wat biologische producten. Biologische producten zijn een stuk duurder dan de reguliere, soms wel 3 keer zo duur. Is dat het wel waard, vraag je je misschien af?

Lees verder »
Lezen!
Informatief
Voedingsadvies Alkmaar

Etiketten lezen: doen!

Het lezen van etiketten is, als je het mij vraagt, iets wat iedereen zou moeten doen. Zo wordt je je bewust van wat er in voeding zit en dat helpt je ook om andere keuzes te maken.

Lees verder »
Informatief
Voedingsadvies Alkmaar

Voedingssupplementen, onzin of doen?

Ben jij van mening dat als je gezond eet je geen voedingssupplementen nodig hebt? Spoiler-alert.. Dat is helaas niet meer het geval. De voedingswaarde van ons voedsel is nog zo laag, dat zélfs als je heel gezond en gevarieerd eet het bijna niet mogelijk is om optimale hoeveelheden vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Lees verder »
Informatief
Voedingsadvies Alkmaar

Het ongezonde Nationaal schoolontbijt

Wat jammer en wat een gemiste kans dit schoolontbijt wat als gezond wordt aangemerkt door instanties waarvan je hoopt dat ze het goede voorbeeld geven. Wat krijgen kinderen voorgezet en waarom is dit alles behalve gezond?

Lees verder »
Cashew Nut Eat Meal Ingredient  - viarami / Pixabay

Recepten

Vraagje? Stuur me een app: