Blogs

Blogs & Recepten
News Fake News Newspaper Press  - viarami / Pixabay

Informatief

Medicine Vitamin Prevention Tablets  - Sztrapacska74 / Pixabay
Informatief
Voedingsadvies Alkmaar

Supplementen zijn niet eng!

Wanneer je je goed laat adviseren kunnen voedingssupplementen een goede aanwinst zijn op je dagelijkse gezonde voeding. Wanneer je tekorten oplost heb je een kleinere kans op gezondheidsproblemen.

Lees verder »
Informatief
Voedingsadvies Alkmaar

Van deze voeding worden je kinderen gezond groot

Kinderen hebben niet alleen voeding nodig voor energie, maar ook voeding die bouwstoffen bevat zodat ze kunnen groeien en ontwikkelen. Dit vind je vooral terug in de zogenaamde ‘Whole foods’. Die zouden ruim vertegenwoordigd moeten zijn in het voedingspatroon.

Lees verder »
Informatief
Voedingsadvies Alkmaar

Waarom alleen vette vis eten onvoldoende is

Omega 3 is essentieel voor het lichaam, voor de flexibiliteit van de celwanden tot de ontwikkeling van de hersenen bij baby’s. Helaas is het moeilijk om de verhouding Omega 3 in het lijf op peil te houden. Daarom is het goed om dit te suppleren.

Lees verder »
Cashew Nut Eat Meal Ingredient  - viarami / Pixabay

Recepten

Vrolijk en gezond water

Niet alle kinderen zijn gewend om water te drinken of worden enthousiast van water. Toch is dit het gezondste drankje wat er bestaat! En kun je echt water leren drinken. We bestaan zelf voor het grootste gedeelte uit water en water bevat geen calorieën. In onze maatschappij, waarin overal suiker wordt toegevoegd, is het een groot pluspunt als de drankjes vrij zijn van suiker (of zoetstoffen)!

Lees verder »

Hartige muffins

Ingrediënten voor 6 stuks: 100 gram gehakt ½ rode paprika (in stukjes) 1 flinke hand spinazie (gewassen, grote bladeren in stukjes) 2 tl tomatenpuree 1 teentje knoflook (in stukjes)

Lees verder »

Frittata

Ingrediënten: 1 courgette (geraspt of in hele kleine blokjes) 150 gram wortel (geraspt) 1 lente-ui (in dunne ringetjes) 1 ui (gesnipperd) 200 gram (kastanje)champignons of gemengde paddenstoelen (in stukjes

Lees verder »

Gezonde 10-uurtjes

Vitaminen, mineralen en vezels zijn heel erg belangrijk voor het functioneren van het (kinder)lijf en vind je terug in groenten en fruit. In tussendoortjes uit de winkel zit doorgaans

Lees verder »

Gezond broodbeleg

Wat is nu gezond broodbeleg? Omdat brood de bloedsuikerspiegel verhoogt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat het brood flink belegd wordt. Hiermee bedoel ik natuurlijk niet een half

Lees verder »
Vraagje? Stuur me een app: