Choco bananenbrood
Heerlijk zo’n plakje zoet bananenbrood zonder al die toegevoegde suikers, melk en gluten! 🙂
Ingrediënten:
> 3 bananen (2 in stukjes)
> 3 eieren
> 150 gram (glutenvrij) havermeel, amandelmeel of boekweitmeel of een combinatie hiervan.
> 2 flinke el (rauwe) cacaopoeder
> 1 tl wijnsteenbakpoeder
> snuf zout
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de 2 bananen in stukken samen met de rest van de ingrediënten in een blender.
3. Mix tot je een egaal mengsel hebt.
4. Giet het mengsel in een ingevette of siliconen cakevorm.
5. Snijd de 3e banaan voorzichtig in de lengte door.
6. Duw de 2 stukken met een paar cm ertussen in het mengsel in de cakevorm. (Te snel gelezen en alle bananen in er al ingestopt? Geen probleem, smaakt ook lekker).
7. Zet de cakevorm in de oven voor 30-35 minuten.
Elke oven is anders, dus hou het bananenbrood goed in de gaten en check of het gaar is.
Enjoy!
Je kunt dit bananenbrood ook supergoed invriezen in plakjes om mee te nemen naar je werk.